懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回想剛發現第一胎,每個月定時1次私家1次政府,好想照超聲波見下B.B., 勁小心飲食,戒凍野,勁報育兒奶粉講座,一早預備bb用品,買定靚衫...
而家真係完全相反,諗諗下真係有啲對二寶唔住!

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我而家陀第2胎都係飲食hea左,但都一樣好熱心報講座,又成日同佢傾計,都好期待每次同佢去醫生度見面啊,反而因為作嘔作悶好辛苦,少左照護大寶,覺得對佢唔住呀!希望快d過左呢段害喜時間,好想同大寶去遠行下,而家真係超唔舒服又無體力~

大宅

Cat8888 發表於 18-5-29 00:27
回想剛發現第一胎,每個月定時1次私家1次政府,好想照超聲波見下B.B., 勁小心飲食,戒凍野,勁報育兒奶粉講 ...

我同你係剛剛相反呀>.<

男爵府

回覆樓主:

我都係反而覺得對大寶唔住,無得帶佢遠行

大宅

大家真係好媽媽!
我仲好enjoy湊大寶,一有時間就爭取與他相處,唔遠行就改到樓下公園,見佢都好開心。我都怕二寶出世後大寶覺得被忽略,到時真係追唔番同大寶獨處時間。

伯爵府

Cat8888 發表於 18-5-29 00:27
回想剛發現第一胎,每個月定時1次私家1次政府,好想照超聲波見下B.B., 勁小心飲食,戒凍野,勁報育兒奶粉講 ...

無話對唔對住邊個,好好教育已經好好喇

複式洋房

我發現有左第2胎時, 我真心喊左出黎
覺得無得陪大寶去跑去跳去揹佢
所以都有種愧疚感咁

不過我知道咁對第2個唔公平
過左一段時間既調節 會努力迎接2寶
不過飲食同睇醫生真係HEA 左好多
無辦法啦 第2胎壓力竟然大左
因為新工作 要湊大仔既心神耗用好大
我再唔食番D 喜歡食既野 我諗我會頂唔順

首頁