懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb差唔多100日,而家先有時間同大家分享下

其實我dd係年初十,擔憂佢大年初一出世

不過等下等下,拖下拖下,期間入過兩次院

比醫生話你仲未生得,番屋企等消息喇(emoji)️(emoji)️

(因為第一胎係行入去催生,無見紅無穿水,唔知咩叫作動)

其實孕後期已經被腰痛纏身,瞓得唔好

但係3月2日個晚突然一覺瞓到大天光,差d唔願起身去殊殊

到7點幾起身殊殊個陣,咦?見紅,久違的紅色

我同老公講唔洗急喇慢慢,d人話見紅未必咁快生得

所以決定沖埋涼,買番個茶記早餐係車度慢慢食

因為我係天水圍出廣華要d時間
,奶奶湊住個大仔

但係車度開始覺得m痛,本來唔規則又弱

一出大欖開始10分鐘痛一次,愈來愈勁

我開始有d頂唔順,好彩老公手車又快又定

到左廣華我仲要自己行入去急症室登記(因為泊車)

個人已經開始痛到淨係想快d比輪椅我

姐姐推我上產前房,換衫檢查都花左段時間,因為太痛

終於訓到落張床搏機,姑娘話你乖喇你二胎應該好快

我愈來愈痛,痛到開始典:姑娘唔得喇好痛了

姑娘:有無柯屎feel?死都答有

姑娘行過黎同我一check,原來已經6度

機都未駁完就入產房叫老公入黎

入到去幫我人手穿水,哇即刻大痛

有個有經驗ge助產士開始鬧我,你乖 唔好叫bb開始跌心跳

心諗你生仔唔痛咩?痛就會叫架喇

如果我忍到痛11點就生左,點知痛到縮番上去

搞到1126bb終於出世,前前後後加埋4個中都無

個惡姑娘幫我縫針,手勢好好,無腫好快埋口

雖然無笑氣無止痛(應該係太快比唔到你)

但廣華產前產後都真心為產婦同bb好

想挑戰一下人體極限可以一試

男爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我挑戰咗3次
真心 廣華姑娘幾好 係助理呀姨惡d

大宅

JlIl 發表於 18-6-2 19:40
我挑戰咗3次
真心 廣華姑娘幾好 係助理呀姨惡d

對對對 3次真係勇士

2個夠曬數

洋房

回覆樓主

我都挑戰左2次,我生第二胎都係用左個幾鐘

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

回覆樓主

岩岩4月生左,d助理好惡,好彩係第二胎,否則一定不會再生

大宅

回覆樓主

我前幾日都催生第二胎,人手穿水再吊藥用左2個鐘就生但真係太痛唔會再生

首頁

尾頁

跳至