湊B百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

Babepapamama 發表於 18-9-13 14:02
我女女都係咁,睇咗楊醫生,紅蓋好得,但一停又爆過。試咗好多嘢都唔work, 灰爆。。 最後轉食能恩,搽濕疹 ...

我都好想個仔飲能恩. 但係一個月大嘅時候食佢屙唔出屎. 谷到塊面又紅一邊柯一邊喊, 最後轉左hipp. 依家七個月大開始不爆到上面,又想幫佢轉下低敏奶粉

大宅

2021勳章

回覆樓主:

有機奶粉天然好多, 我囝囝都食過hipp, 最近同佢轉咗美素隻有機奶粉, d濕疹幾乎退晒, 當然要勤力d搽cream保濕喇

別墅

fung0529 發表於 18-7-20 00:05
嘩 你小朋友d濕疹真係好勁呀。咁睇黎楊醫生真係超勁呀。我小朋友無你咁勁呀。咁我等到9月啦。希望你小朋友 ...

楊醫生收費如何?要睇幾多次?

別墅

yanyan_625 發表於 20-7-21 18:37
有機奶粉天然好多, 我囝囝都食過hipp, 最近同佢轉咗美素隻有機奶粉, d濕疹幾乎退晒, 當然要勤力d搽cream保 ...

搽乜cream? 每小時一搽?

大宅

2021勳章

mrslau999 發表於 20-8-11 16:08
搽乜cream? 每小時一搽?

而家呢個天氣我囝淨係用呢隻a cream,冬天我就會再加豬油膏,呢d膏成份簡單d,起碼無香料先。
咁我又無搽得咁密,視乎佢乾唔乾燥啦,一般2-3小時搽一次。

別墅

小雞媽咪 發表於 18-7-25 07:03
我老公有濕疹底 睇左一個中醫幾好
因為之前成日查類固醇啲皮膚成日好易又紅又爛咁
食小小海鮮 牛肉 就會 ...

求中醫資料

洋房

mr13wing 發表於 18-7-17 08:53
明白媽媽你既心情(emoji),我個仔滿月開始起,到而家4個幾月無停過,好反覆,睇過幾個醫生,搽左成個月類固 ...
你好啊, 我小朋友都有濕疹, 請問可以pm楊醫生的資料給我嗎?謝謝.

別墅

mr13wing 發表於 18-7-17 08:53
明白媽媽你既心情(emoji),我個仔滿月開始起,到而家4個幾月無停過,好反覆,睇過幾個醫生,搽左成個月類固 ...

資料補充:當時搽係面既原來係中度類固醇,所以兩日有明顯效果...不過當時爛得好緊要,又有感染,所以要搽。。。。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊