親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問有冇邊間WiFi 推介?
唔想用data sim card

公爵府

hchu06 發表於 18-6-8 12:51
請問有冇邊間WiFi 推介?
唔想用data sim card
我用呢隻:
https://www.mypokefi.com

so far 我喺日本,義大利同瑞士用過,順嘅,同埋我最鍾意佢去唔同地方唔使換卡,就咁開機就用得

wcpcelia    發表於 18-6-8 16:16

子爵府

mugtaitai 發表於 18-6-8 14:52
我用呢隻:
https://www.mypokefi.com

Thanks!

公爵府

hchu06 發表於 18-6-8 14:56
Thanks!
如果你真係有意思買,喺 cx/ka 機上買平過喺我上面比嗰條 link 度買

子爵府

mugtaitai 發表於 18-6-8 15:06
如果你真係有意思買,喺 cx/ka 機上買平過喺我上面比嗰條 link 度買

CX平好多,但冇貨
我見有人講另一款cloud sim叫GlocalMe,話好揾苯,data chur得超快,完全同SIM card 差好遠,極唔抵用。

你用pokefi,覺得data流量足數嗎?

公爵府

hchu06 發表於 18-6-9 12:29
CX平好多,但冇貨
我見有人講另一款cloud sim叫GlocalMe,話好揾苯,data chur得超快,完全同SIM ...
你咁講起,我都發覺有 d 問題。

我喺歐洲用,完全冇問題,我同老公兩個人,用下 whatsapp,上下 FB,用下 Google map,間中上網 search 下嘢,5日用左大約 300 MB,十分合理,但去到日本就 chur 得好緊要,我一個人用,都係咁嘅 usage,6 日就用左多過 5 GB,我都唔知點解

其實我以前用 sim card 時都遇過同樣問題,喺日本 chur 得特別快,開下 FB 就唔見左 2 GB,開頭我仲以為係我電話 setting 有問題,後來我已經將所有 background updates 都熄晒,都一樣係咁樣,真係唔知點解

子爵府

mugtaitai 發表於 18-6-9 19:50
你咁講起,我都發覺有 d 問題。

我喺歐洲用,完全冇問題,我同老公兩個人,用下 whatsapp,上下 FB,用下 ...

多謝你回覆我正好擔心去意大利用呢類cloud sim ,會唔會反而失預算。

公爵府

hchu06 發表於 18-6-9 19:52
多謝你回覆我正好擔心去意大利用呢類cloud sim ,會唔會反而失預算。
...
你識唔識人喺日本都遇到 chur data 嘅情況?知唔知道係咩原因?

子爵府

mugtaitai 發表於 18-6-9 19:57
你識唔識人喺日本都遇到 chur data 嘅情況?知唔知道係咩原因?

我係網上見到有人講去日本用呢類cloud sim 出問題,半日冇1GB, 情況同你差不多

首頁

尾頁

跳至