意見反饋
義工

網購天地 今日: 54|主題: 64549

[淘寶] 現在的香港支付寶

侯爵府

國民生產總值:23807

其實淘寶很多年了,一直無用實名,如果現在搞要點做,因為有時想收紅包同返現,謝謝各位!

王國熱話
*^^*深水埗獨立細單位放租!免佣!
///細銀碼易上車/// 業主盤 ㊕㊝ 荃灣近爵...
有相金獅花園1期免佣租盤
大圍區私樓出租

侯爵府

國民生產總值:23739

luckyQ 發表於 18-6-14 09:01
其實淘寶很多年了,一直無用實名,如果現在搞要點做,因為有時想收紅包同返現,謝謝各位!
...

我又出現慫恿大家去做支付寶認證

裝“人仔”支付寶,準備回鄉證喺手~

太耐我可能會記錯,因為我認證左唔會再有掃臉認證既畫面出現~

app 右下 “我的”,禁最上你個戶口名,“身份認證”,“掃臉認證”,跟佢指示做~

有心理準備因為有部份人會做唔到掃臉認證

侯爵府

MiuMiuLi 發表於 18-6-14 11:01
我又出現慫恿大家去做支付寶認證 ~

裝“人仔”支付寶,準備回鄉證喺手~

唔係好明,如果我唔用人仔支付寶我想用香港支付寶可收紅包返現嗎?

侯爵府

luckyQ 發表於 18-6-14 11:04
唔係好明,如果我唔用人仔支付寶我想用香港支付寶可收紅包返現嗎?

香港支付寶同人仔支付寶係兩個唔同戶口,只係大家都可以淘寶比錢,但係唔可以互相轉錢~

淘寶官方紅包,一淘返現唔洗做認證~但係賣家比既現金紅包同返現就要人仔支付寶認證,因為賣家係人仔支付寶戶口~

侯爵府

MiuMiuLi 發表於 18-6-14 11:09
香港支付寶同人仔支付寶係兩個唔同戶口,只係大家都可以淘寶比錢,但係唔可以互相轉錢~

淘寶官方紅包, ...

噢!暈抵。。

侯爵府

luckyQ 發表於 18-6-14 11:10
噢!暈抵。。

其實大家好容易比 “支付寶” 3個字攪亂左,因為兩個戶口名都叫支付寶~

“支付寶” 係人仔,“支付寶HK” 係港紙,就算兩個戶口都係自己名都唔可以互相轉錢,所以賣家係用人仔戶口去比錢,我地就要人仔戶口去收佢 D 錢~

侯爵府

luckyQ 發表於 18-6-14 11:10
噢!暈抵。。

你做唔到掃臉認證再暈低都未遲,做左實名認證就麻少好多野~

大宅

國民生產總值:2345

如果不願意實名,付款就很不方便,又多限制,就唔好用淘寶,唔好用支付寶HK啦,無其他辦法。

侯爵府

tungchingkai 發表於 18-6-14 12:11
如果不願意實名,就唔好用淘寶,唔好用支付寶HK啦,無其他辦法。

冇認證只係麻煩 D,咁又唔會影響淘寶買野,退款跟官方程序一樣退到錢,只係好多賣家願意退款,但係唔願意多個退款記錄,想 “私了”

子爵府

國民生產總值:13409

香港支付寶,太過份,要身份證又要信用卡副本,被盜用或外洩,其實可以向財務公司借錢。

子爵府

國民生產總值:13409

香港支付寶,太過份,要身份證又要信用卡副本,被盜用或外洩,其實可以向財務公司借錢。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.