自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

我明明約左今晚6點後先送,送貨員5:21分就打來同我講到左,仲話之後唔會再返來,我焗住要佢張D野放係管理處。激死我,就係未放工先約6點後,佢而家5點幾送咁我約來有咩意思??????
頂....我今次仲買左D M巾.....

好嬲好嬲呀.....

PS: 既然都有人話我發癲話我怪獸,咁我都唔差在講埋我心入面個句出來
送貨員辛苦,多單關我X事咩。大佬我比左錢買野架,唔係要你好好服務,
你最小都同我準時吖。就係屋企個個時段以外冇人我先要選6點後。
M巾個度,而家係冇紙盒裝架,我當管理處比我keep住D貨,你知佢一望個膠袋就見到pack m巾都老監啦?
PS2: 我屋企樓下個各管理處最後唔肯收,可能因為係舊樓既管理處,地方太細。結果我都係要勁趕咁仆返去收。
同埋管理處既看更係個D 50尾, 60頭既男士,呢一類人好"抓"忌見到/掂到M巾,你諗下你地呢個年紀或以上既爸爸係咪咁?朝見口晚見面我都唔想人因為咁而唔高興。

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

遲你就話嬲O者...
早左.....又唔得呀?
人地得你一個客咩, 同埋都係早41分鐘? 問人咩意思? 一係你就唔好收囉....
M 巾呢家下你認為咁私人, 下次自己萬寧買完搵個黑色不透光袋袋起。

好多時送貨既一車有幾廿單野, 走完個區真係唔會返轉頭。
送貨哥哥好多時送到10點都仲送緊野, 飯都未食.
你唔諗下人地?
如果你都咁嬲, 世界上好多野都令你好嬲. 地鐵遲左兩分鐘到, 你係咪要嬲到爆裂?
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

從來送貨都係講大約時間, 你又無急凍食物, 早啲送嚟直情good啦,最緊要管理處樂意代收啫! 至於m巾絕對係少問題, 正常女人都會用,根本無咩大不了

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

veronica12 發表於 18-6-22 17:36
我明明約左今晚6點後先送,送貨員5:21分就打來同我講到左,仲話之後唔會再返來,我焗住要佢張D野放係管理處 ...

又唔係早好多啫~

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

下次超市萬寧藥房買,唔洗等送貨
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔駛咁嬲, 有管理處代收已經好好, 買M巾都好平常, 無得用就驚

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

早到又有管理處俾你放咪好,咁都要嘈?
買m巾有咩咁尷尬,個個女人都要用架啦

伯爵府

都唔係早好多啫。。。。唔好嬲啦。 送貨啲人其實都好辛苦㗎。

大宅

回覆樓主

咁小事就嬲到震?

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

只要座頭肯keep ,其實我唔介意架

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得好少事。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

咁小事就嬲到震⋯⋯傷身呀

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

下次試下惠康, 一定唔會早

我訂 HKTV 次次都係會早, 祗有一次差不多夜晚11點半先送到黎

男爵府

回覆樓主:

早咁少未好囉,我約6點後,佢2點幾就打來話送,我落得order就貪佢送上門方便 ,幾kg米,仲有其他野點拎!!

我會睇情況reject佢放管理處安排,仲要我有好多時候有凍野,hktv個cs應該自己set好個route,如果唔係叫個客選time slot做咩

大宅

你呢單都唔算過份.

我有一次明明揀6PM後先送貨, 但佢下午2點幾點話來送貨, 但我屋企起碼4點先有人. 果次我係訂凍肉, 個送貨員竟然夠膽同我講話D, D凍肉可以放在門口..

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

veronica12 發表於 18-6-22 17:36
我明明約左今晚6點後先送,送貨員5:21分就打來同我講到左,仲話之後唔會再返來,我焗住要佢張D野放係管理處 ...

送貨早到半個鐘都嬲到震 , 其實好小事, 又有管理處幫你收

男爵府

回覆樓主:

早咗40分鐘好小事

男爵府

回覆樓主

真係乜人都有!
遲又要嘈!
而家早個小小都要發癲!
其實明知自己咁煩就自己去買啦!
人地送貨淨係送你一家既!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

送貨係厭惡性行業 , 忙到一放低即走 , 急到等你比小費都無時間 , 總之收到就好 , 原諒佢啊

首頁
12345...7

尾頁

跳至