自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

43簽 古人行者得道

天地變通萬物全
自榮自養自安然
生羅萬象皆精彩
事事如心謝聖賢

問觀音可否摺左間無咩用子公司

男爵府

回覆 dndoomostt 的帖子

急架,邊位幫手呀

寶石宮

2023年兔年勳章

dndoomostt 發表於 18-6-26 21:37
回覆 dndoomostt 的帖子

急架,邊位幫手呀

希望有高人

男爵府

Poyau 發表於 18-6-26 22:57
希望有高人
多謝你幫手推

珍珠宮

回覆樓主:

唔識,但download了app 詳細D,你看看有冇啟事

珍珠宮

回覆樓主:

男爵府

回覆 healthymimi 的帖子

謝,其實大約意思估到

我中文Pass 架乍, 之前另一條簽, 有網友逐句解, 解到d 野出黎,係我稟比神仙無上網,無同人講過架

多謝你幫我!

寶石宮

2023年兔年勳章

dndoomostt 發表於 18-6-27 02:23
回覆 healthymimi 的帖子

謝,其實大約意思估到

撇開簽文 現實啲諗 公司開銀行戶難
如子公司有戶口 考慮只留戶口 不留業務

珍珠宮

dndoomostt 發表於 18-6-26 20:47
43簽 古人行者得道

天地變通萬物全
觀音叫你順其自然,公司又唔係好差, 留下又無壞, 執左佢不如學第一句: 天地變通萬物全, 留下公司, 改變做另一門生意一樣可以安然
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

翡翠宮

43簽 古人行者得道

天地變通萬物全

請問你去边間?

大宅

43簽 古人行者得道

天地變通萬物全

https://m.zhouyi.cc/lingqian/guanyin/5411.html

click the above link for explanation.

男爵府

ngwong2 發表於 18-6-27 13:55
請問你去边間?
上環文武廟

有位師傳上晒電視, 明星價, 解簽要85蚊

隔離另一位平d 兩間都有清楚價目表, 並不老屈 , 你問事指住個表即係咩服務收幾多, 你肯先做

計計埋埋好溶, 帶多d cash 唔覺就近有機襟

子爵府

天地變通萬物全
自榮自養自安然
生羅萬象皆精彩
事事如心謝聖賢

你問我字面解就係天生天養,留返個商業登記係度.......

生羅萬象皆精彩<---佢係度有佢既原因......可能會指你第日有需要用到佢既時侯,
結合時事,依家銀行批公司好嚴怕洗黑錢,咁難得開到合法商業登記,保留個殼係度以備不時之需

當然我唔係專業人士只係字面估計你心境,所以風水佬呃人好易,你想要個牌但又覺得無作為又要年年比費用想摺左佢.......咁你可以保留個牌拿黎做倉/主公司支援者?仲有子公司可能可以拿黎買車 / 流動現金/ 報數好多野可以撥落去架?

報稅又可以..............唔係咁好.......降低主公司盈利去合法 (最衰最無良心的例子就係狗巴公司同"路演廣告",賺大錢都年年扮蝕)

男爵府

Vin828 發表於 18-6-27 16:09
天地變通萬物全
自榮自養自安然
生羅萬象皆精彩
感激幫忙, 解簽檔太細唔想問, 堅無私隱

子爵府

我都係由同理心角度出發比意見,唔洗客氣,祝你事事順意,做個好僱主..........

你子公司可以派人過主公司如果有人唔撈.......但無良心/踩界既野千其唔好做..........例如轉公司名轉約就變左無長期服務金,用子公司名做利益輸送入標etc. 少少野合法避稅,買車減價就由佢啦...........再過多排真係子公司無用先摺埋佢都未遲

男爵府

回覆 小詠 的帖子

可以再幫手解支簽嗎? 旺角觀音廟重開, 但未有解簽師傳, 一場去到, 問左簽怕自己解錯

第40簽古人係武則天登位 問揾工

紅輪西墜兔東昇, 陰長陽消百事停
若是女人宜望用, 增添財綠福其心

我上網睇, 話利女人, 但係除左辦白事好, 其他都唔好咁喎,好担心

男爵府

回覆 小詠 的帖子

重有支係自身, 自七月節前幾日, 巳好唔舒服, 天光先瞓到

自身簽, 第22簽古人六郎適牛逢救

旱時田裡皆桔槁, 謝天甘雨落淋淋
花果草木皆潤澤, 始知一雨值千金

呢支我自己估, 係咪有人救我?

珍珠宮

dndoomostt 發表於 18-9-22 01:40
回覆 小詠 的帖子

可以再幫手解支簽嗎? 旺角觀音廟重開, 但未有解簽師傳, 一場去到, 問左簽怕自己解錯

會搵到工, 但都有啲波折同埋唔係開始就順順利利嘅但最終你都會成功嘅

珍珠宮

dndoomostt 發表於 18-9-22 01:47
回覆 小詠 的帖子

重有支係自身, 自七月節前幾日, 巳好唔舒服, 天光先瞓到

有貴人幫你,問自身就先難後易啦
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

別墅

首頁

尾頁

跳至