自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

好難呀...點先可以做到

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

去呢個POST睇下,可能會有啟發:
https://www.baby-kingdom.com/for ... ge%3D1&page=124

侯爵府

回覆樓主:

自從我自己掉咗我由細到大攬住嘅公仔 以後掉咩都難我唔到 (傷心中……)

大宅

回覆樓主

對於買完嘢會減壓同開心嘅我,真係好難!
我嘗試過掉,掉一件、好快又買一件(emoji)(emoji)‍♀️

珊瑚宮

回覆樓主:

有用先買

已買無用就掉/捐/送/賣

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

mmya 發表於 18-7-7 22:20
自從我自己掉咗我由細到大攬住嘅公仔 以後掉咩都難我唔到 (傷心中……)

如果要我掉公仔 我寧願掉衫同家居用品
大事化小, 小事化毛.........

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

lovebo_bo 發表於 18-7-7 12:59

有那方面做唔到?
唔捨得掉衫?掉鞋?或掉家品?
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

珍珠宮

2019勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

好大隻架?我掉左隻巨型既都有啲掛住佢

子爵府

回覆樓主

其實好矛盾,掉嘢當然好,但係好唔環保

侯爵府

mariefish 發表於 18-7-7 22:38
好大隻架?我掉左隻巨型既都有啲掛住佢

屬於中型,但由於洗過太多次,好多位置都爛爛地。 而且我對毛公仔有啲敏感,放得耐又較污糟 又唔想用個膠袋笠住佢 唯有忍痛掉咗! 我嫁時亦帶埋佢走㗎 佢永遠在我心中

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主

以前見乜買乜,而家諗過度過先買,但屋企一樣勁多野

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lovebo_bo 發表於 18-7-7 12:59

男爵府

公仔我最唔捨得掉,所以我一直keep住,有d係我好細個時家人送比我,我唔捨得呀!我之前換季好狠地掉左我冇既衫,仲有就係掉左兩個女既bb衫,只留一兩件為紀念 下一目標係書櫃

水晶宮

咁咩原因你會掉個公仔呢?對我黎講衫褲鞋襪家品係最易掉既,反而有紀念價值既野真係好難下手

翡翠宮

flyinsky 發表於 18-7-7 22:38
其實好矛盾,掉嘢當然好,但係好唔環保

掉完之後唔再亂買,咁就係環保啦

子爵府

我都係。但當年唔係我親手掉,係我親戚租我屋企住時問我仲要唔要,我眼不見為乾淨叫佢掉晒啲公仔算

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我今日都係老公幫手之下,掉咗好多雜物,而且成日覺得“呢啲嘢仲有用,得閑先整理喇”咁堆喺露台成年都無整理過。斷捨離之後居然可以喺露台擺張吧枱櫈仔飲吓酒,好開心。

侯爵府

2019勳章

vlnz 發表於 18-7-7 22:15
去呢個POST睇下,可能會有啟發:
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19772542&extr ...

thx

LamSiuB    發表於 18-7-9 12:50

侯爵府

Ononluk 發表於 18-7-7 23:02
我都係。但當年唔係我親手掉,係我親戚租我屋企住時問我仲要唔要,我眼不見為乾淨叫佢掉晒啲公仔算
...

係我自己親手一邊哭一邊放入垃圾袋

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我仲有好多、娘家都仲有

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊