懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

而家五週五,第二胎,反應強過第一胎,日日瞓極都唔夠,個肚有時好似攪肚痛想痾,有時有啲似m痛,係咪正常架?

珍珠宮

回覆樓主

係亞,真係好嗜睡,同埋我都會有m痛嘅感覺

別墅

回覆 janyyy 的帖子

我同你一樣 第二胎 8W 唔舒服既感覺比第一胎強烈 胃頂作嘔頭暈 好辛苦 成日都好肚餓 但係食飽又想嘔 肚餓又想嘔 求命

大宅

lionson 發表於 18-7-10 10:34

我同你一樣 第二胎 8W 唔舒服既感覺比第一胎強烈 胃頂作嘔頭暈 好辛苦 成日都好肚餓 ...

我情況同你一模一樣,週數都1樣今胎真係辛苦好多,我上星期走左去買維他命b雜食,想嘔情況有改善。早兩日聽講座,營養師話因為bb吸晒媽媽營養,導致媽媽自己營養不足,所以早孕反應先會咁強烈。好羨慕其他冇早孕反應既媽媽

別墅

Ng_Taitai 發表於 18-7-10 11:09
我情況同你一模一樣,週數都1樣今胎真係辛苦好多,我上星期走左去買維他命b雜食,想嘔情況有改善。 ...

估唔到第二個反應咁唔同,仲要擔心多個幾星期先照第一次

大宅

janyyy 發表於 18-7-10 13:00
估唔到第二個反應咁唔同,仲要擔心多個幾星期先照第一次

我都估唔到差咁遠的,可能加上又要照顧大b,少左休息時間。唔洗擔心,bb會痴實你的

別墅

lionson 發表於 18-7-10 10:34

我同你一樣 第二胎 8W 唔舒服既感覺比第一胎強烈 胃頂作嘔頭暈 好辛苦 成日都好肚餓 ...

我都係成日肚餓, 但又多胃氣頂住

別墅

Ng_Taitai 發表於 18-7-10 13:20
我都估唔到差咁遠的,可能加上又要照顧大b,少左休息時間。唔洗擔心,bb會痴實你的
...

你地大b幾大呀?我仔28M 成日要我抱 又瞓係我肚腩度 唔知佢係咪sense到呢

別墅

Ng_Taitai 發表於 18-7-10 13:20
...

大家咁話,祝痴實

大宅

lionson 發表於 18-7-10 13:35
你地大b幾大呀?我仔28M 成日要我抱 又瞓係我肚腩度 唔知佢係咪sense到呢

我女21個月,佢都係成日要我抱,訓覺又借d意要我攬住佢。我覺得佢係知道的,我有問佢要唔要做姐姐,佢話唔要。但係其他人問佢,佢話好

別墅

回覆樓主

我都係第2胎 個胃都係成日頂住 特別夜晚個餐食唔到 好辛苦

別墅

回覆 Ng_Taitai 的帖子

我仔都係 問佢要唔要做哥哥 佢又係咪唔要 但係問佢鍾意細佬定細妹同佢玩 佢又會話鍾意細妹

伯爵府

janyyy 發表於 18-7-10 09:04
而家五週五,第二胎,反應強過第一胎,日日瞓極都唔夠,個肚有時好似攪肚痛想痾,有時有啲似m痛,係咪正常 ...

第一胎同第二胎差咁多

別墅

Ng_Taitai 發表於 18-7-10 14:23
我女21個月,佢都係成日要我抱,訓覺又借d意要我攬住佢。我覺得佢係知道的,我有問佢要唔要做姐姐,佢話唔 ...

我女19.5個月,問佢有多個bb一齊玩好唔好,佢話ok,有時仲會錫我個肚

複式洋房

6W2第二胎, 無第一胎小腹扯住痛~但係好似無咩胃口, 無嘔, 不過咩都唔想食~
大個個得16個月處於咩都人知階段

男爵府

janyyy 發表於 18-7-10 09:04
而家五週五,第二胎,反應強過第一胎,日日瞓極都唔夠,個肚有時好似攪肚痛想痾,有時有啲似m痛,係咪正常 ...

我而家5週2,都係第二胎,但除左上星期驗到有左覺得子宮有扯住感覺呢幾日冇特別感覺,仲有成個月先產檢,而家感覺好唔實在,我寧願有呢d感覺。

大宅

lionson 發表於 18-7-10 15:29
回覆 Ng_Taitai 的帖子

我仔都係 問佢要唔要做哥哥 佢又係咪唔要 但係問佢鍾意細佬定細妹同佢玩 佢又會話 ...

係丫,我都覺得佢地好搞笑。佢哋好想有人同佢玩,但冇可能知道要分享媽媽嫁

大宅

janyyy 發表於 18-7-10 15:42
我女19.5個月,問佢有多個bb一齊玩好唔好,佢話ok,有時仲會錫我個肚

咁我地都好相近喎好似大概過左歲半左右,就心思思想追多個陪佢。

別墅

ankieman903 發表於 18-7-10 16:01
我而家5週2,都係第二胎,但除左上星期驗到有左覺得子宮有扯住感覺呢幾日冇特別感覺,仲有成個月先產檢, ...

我都想快啲去照等個心定啲

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

似M痛咁係正常架,我懷孕初期都係咁樣怨怨痛架 如果你冇見紅或者流啡之類就唔使太擔心嘅

首頁

尾頁

跳至