烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人今天在水果店買西瓜、木瓜和橙,選了西瓜($39)後,又選中了一個較圓、平面平滑的木瓜($16),然後交肥矮呀叔入袋,便行去看其他水果,眼尾看見呀叔走回放木瓜位置,放下又拎起,我也有少許奇怪,然後我問佢邊隻橙靚,佢不用幾秒幫我放了三個入袋($20/3個),我計緊幾$,佢即時話$80...我話唔啱數,佢大大聲話"邊有唔啱?",我話尾數9+6點會0字尾?佢先改口話計錯!應是$75!那刻,我仍相信肥呀叔可能一時計錯!

點知返屋企,發現木瓜被換了皺皮、底部撞林了的長木瓜,橙當然也是快爛和已爛的林橙…其實西瓜都冇留意有冇秤貴到…

我知道不少生果檔都有類似呃人手法,但買幾樣嘢樣樣被呃被當傻仔確實嬲!諗過拎番爛生果落去理論,但知道佢一定唔會認,費事令自己再嬲D,都係唔落去…

在此只想提醒各位小心!勿被水果店員欺騙!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

謝謝提醒

男爵府

牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

咁鬼衰架

大宅

角落位 好大果間?

大宅

Iamhannah 發表於 18-7-11 17:49
角落位 好大果間?

是!其實我幫襯咗幾年,平時多數兩個人去亦冇問人嘢,直接揀完一兩樣就走!今次我一個人去,見佢用布蓋住水果,問了句木瓜放邊同問佢邊隻橙靚,佢可能以為我是生客,咁就出事了!

禁止訪問

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

呢間生果有貴又唔靚,如果唔想行咁遠,去超市應該好過佢

大宅

in.carry 發表於 18-7-14 13:20
呢間生果有貴又唔靚,如果唔想行咁遠,去超市應該好過佢

謝謝你的建議,我今天也去百佳買了!

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

其實,我懷疑佢非法強霸咗成條街好耐。
Minniemouse:-P

首頁

尾頁

跳至