自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

已經重讀中2,今年又林,諗住揾band 2尾學校比佢轉校,睇怕都難,佢地想收成績好去提升學校平均分,咁b.3都無所謂,只要校風好就得,但心儀2間話暫時未有位,叫過幾日再去問……
想去學門手藝,一定要有中三成績,而家2頭唔到到岸,都唔知去邊到搵學校比佢,頭痛中……

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

相知相遇相識

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

努力! 我都努力中!

aprilabc    發表於 18-7-11 17:58
aprilabc    發表於 18-7-11 17:57

超級版主

2019勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

回覆樓主

有無同老師傾過?如果目標係完成中三,試下同老師傾傾可否試升?

超級版主

2019勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

回覆樓主

加油

水晶宮

aprilabc 發表於 18-7-11 13:08
已經重讀中2,今年又林,諗住揾band 2尾學校比佢轉校,睇怕都難,佢地想收成績好去提升學校平均分,咁b.3都 ...

點解會比佢再留中二?同老師講下,比佢讀埋個中三轉vtc仲好啦,或者話打算高中送佢去外國,可能學校想迫你轉校姐,咁你話下年都走人,可能比你升呢

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

侯爵府

2019勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

去D band3校風好、可能會改變開心地學習?

子爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

之前同學校講咗意願,我自己覺得, 新校長要提升學校 banding(本身1尾2頭)

寶石宮

aprilabc 發表於 18-7-11 13:08
已經重讀中2,今年又林,諗住揾band 2尾學校比佢轉校,睇怕都難,佢地想收成績好去提升學校平均分,咁b.3都 ...

子爵府

回覆 circle119 的帖子

就係b.3都未必有位,校風差嗰D,我又唔想去

男爵府

2019新春慶豚圓

aprilabc 發表於 18-7-11 14:42

直資會唔會有位

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

circle119 發表於 18-7-11 14:20
去D band3校風好、可能會改變開心地學習?

認同

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

aprilabc 發表於 18-7-11 14:42

你揾邊區學校?

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

加油!!!

aprilabc    發表於 18-7-11 17:59

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

大宅

2018復活節勳章

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

努力

子爵府

回覆 katie0921 的帖子

北區

子爵府

回覆 KHW1 的帖子

成績差,直資應該唔收佢

首頁

尾頁

跳至