夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

D

男爵府

luvubabemiu 發表於 18-7-13 13:15
我老公自己生意番零晨 咁我25歲佢大我9年 家用兩萬
我會經常覺得我湊好呀女訓覺就算系我收工時間我就會同fd ...

感覺上你好似未玩夠?

湊女好攰,你半夜去玩,第二日一定唔會夠精神理佢?小朋友唔係寵物,唔係外判比其他人湊就可以⋯ 玩夜左過一晚真係有D過份。

易地而處,如果老公係咁我會覺得佢唔成熟、唔愛錫我同小朋友。

男爵府

luvubabemiu 發表於 18-7-13 13:15
我老公自己生意番零晨 咁我25歲佢大我9年 家用兩萬
我會經常覺得我湊好呀女訓覺就算系我收工時間我就會同fd ...
你有無返工?得你老公搵錢你去玩,我會覺得唔好?定你老公搵錢你好好照顧頭家?如果都做曬野我認為都可以出去放鬆下,但就唔同意成日去到4、5點,出去即興過夜更加不能接受!可能我傳統啦。

男爵府

AAV 發表於 18-7-13 13:34
你有無返工?得你老公搵錢你去玩,我會覺得唔好?定你老公搵錢你好好照顧頭家?如果都做曬野我認為都可以出 ...

佢家族生意 一直想我幫手 我有試下出去打工 但佢地會覺得果萬幾兩萬咁小點解唔番去幫佢手

男爵府

我會返工,自己工或者幫手落舖
就算唔想做,都打理好頭家,唔會出去玩咁不負責任。

翡翠宮

回覆樓主:

你奶奶好慘

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

侯爵府

畀面勳章

mini1204 發表於 18-7-13 14:47
你奶奶好慘

係囉,仲話自己好唔"鋸",應該係奶奶仲唔"鋸"囉,未玩夠就唔好生住啦。

Miulo    發表於 18-7-14 12:07

子爵府

回覆樓主

小朋友唔係交低俾第二個湊就得
個人覺得你有D不負責任

同朋友食飯去街冇所謂,但過夜over 左

男爵府

Natalie625 發表於 18-7-13 15:45
小朋友唔係交低俾第二個湊就得
個人覺得你有D不負責任

但我同我老公都會個個月去大陸兩日一夜放鬆下都系一樣唔系我地湊 咁又叫不負責任嗎?

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

公主癌非你莫熟....

瑪瑙宮

你似腦筍都未生埋。

水晶宮

mini1204 發表於 18-7-13 14:47
你奶奶好慘

成個男家都慘

子爵府

luvubabemiu 發表於 18-7-13 15:48
但我同我老公都會個個月去大陸兩日一夜放鬆下都系一樣唔系我地湊 咁又叫不負責任嗎?

...

你老公辛苦搵錢冇可口非,兩公婆二人世界一下都正常

但自己同朋友玩過埋夜就...........

個人意見姐,你認為冇問題咪照舊

男爵府

crystal媽咪 發表於 18-7-13 15:08
你呢啲唔係野蠻,不過係冇乜責任感。
結婚初期,我同老公都已開始盡量少應酬,就算出街也不太夜。
唔係有人 ...

但由結婚開始佢都講過男人婚後養女人系天公地義既事 我出去做野佢好唔鐘意 系真系宜家開太多分店管理唔到先叫我幫
上年有半年佢生意淡d佢每日只系番三個鐘我都由佢去玩嫁 一個禮拜5晚酒吧又成日番大陸 都會同朋友去泰國玩四五日。但又陪到我同呀女咪得囉 所以我先唔明 明明大家set好各自有各朋友生活空間 搞得掂屋企 點解宜家先黎咁講 佢第一日求婚都講過就算婚後所有野冇變 大家一樣keep住自由空間

男爵府

Isaacymom 發表於 18-7-13 15:49
公主癌非你莫熟....

雖然人比人比死人 但得系bk 都識左好多媽媽成日一齊同呀女去玩 佢地老公同樣做生意 bb重細過我地 女方一樣系個個月自己同朋友飛黎飛去 小朋友就佢老公同工人湊 咁當然佢老公接受到冇問題啦
但我唔明點解去玩就叫不負責任 咁佢地個個月成個禮拜唔系屋企又好不負責任嗎? 我見佢地都系一樣玩完平時都系好用心湊小朋友 教出黎都好叻
負責任既定義就系365日24小時全天候陪住小朋友嗎?我身邊有 但教出黎都系好曳 點解我老爺咁撐我系因為得覺得我用心搞生意同湊女出黎都系好出色 佢成日都話未見過小朋友咁乖咁叻 呢一點我奶奶都認同 唔洗打唔洗鬧全部自動波做功課 幫手做家務 學琴教舞全部都好鐘意 佢地都話只要全力栽培呀女系佢地最大心願 咁呢d我都系應為系我頭三年一次都冇出過街得番黎既成果 因為我餵人奶 一樣系全天候湊佢 但到佢上左幼稚園我發覺放手玩下番黎陪佢既質素更好 而且本身打好左個底佢跟邊個都好有禮貌

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

25歲都唔細,你老公有錢,唔返工,唔做家務,冇乜所謂,但如果真係咁有米,請兩個工人,一個湊小朋友,一個做家務,使乜99做阿4。你開呢個post,唔通想人鬧你?你不事生產,卦住自己去玩唔理個女,唔係野蠻任性,係自私。25歲人先話返夜校,其實,你只係揾個藉口,逃避工作。

男爵府

soso1227 發表於 18-7-13 16:09
25歲都唔細,你老公有錢,唔返工,唔做家務,冇乜所謂,但如果真係咁有米,請兩個工人,一個湊小朋友,一個 ...

一直都有請工人 只系兩個都借錢先炒左 而且由頭都尾我都冇唔理個女 佢依然最痴系我 除左自己同朋友去街 今個禮拜先陪佢溜冰 游水 去廸士尼 一個禮拜都系見fd 兩次左右 冇你地諗到話唔理個女咁誇張
而且我奶奶唔系做呀四 我家務不嬲系我做 我地只系打通左兩個單位佢過黎睇到先過黎做 不嬲都系我做
而且讀夜校系我老公全力支持我去學野 我由陀b到宜家都考左瑜珈牌同English town攞證書 呢d都系雙方同意先去做嫁啵 我老公系好proud of自己有能力比咁既生活我 重會同朋友講我老婆又考到車牌考到乜乜乜 佢會覺得證明佢有能力既一種

禁止訪問

複式洋房

首頁

尾頁

跳至