義工

自由講場 今日: 6452|主題: 987681

其實人體真係有抵抗細菌的本能

複式洋房

國民生產總值:247

早排,成日食刺身,三文魚壽司,完全無事。。。
近排半年,完全無吃過刺身壽司,今日食左兩件三文魚,

即刻柯到九彩

好彩唔系肚痛,順便清清乾淨曬腸胃

不過呢件事證明身體其實本身有對抗細菌的能力

所以唔好信D西醫成日乜都一大堆藥同抗生素~~~~

複式洋房

國民生產總值:247

清乾淨曬宿便,真係成身感覺都無甘油,無甘立!!

珍珠宮

國民生產總值:37357

2018復活節勳章 開心吸收勳章

kk2079 發表於 18-7-14 15:50
抗生素更唔係成日食,如果睇親都開比你食,換左佢

水晶宮

國民生產總值:51015

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

少食刺身

當你改變唔到別人, 唯有改變自己的心態

公爵府

國民生產總值:28358

夏天又焗又熱,生肉生魚好易變壞,香港氣候不宜。賴咩西醫、抗生素呀!

我自從戒咗食生,腸胃好了不少。

大宅

國民生產總值:3129

回覆樓主

所以成日話唔好咁乾淨,一乾淨慣,就好易病,我老公以前好污糟,百毒不侵,同我一齊幾年,乾淨左,食清左,就成日病我成日叫佢隔幾日就好訓下公園,吸收多啲細菌

子爵府

國民生產總值:14228

回覆樓主:

自己食錯野肚屙就算啦!

關咩西醫抗生素事??

珍珠宮

國民生產總值:30513

2018勳章

wan_sosin 發表於 18-7-14 17:28
自己食錯野肚屙就算啦!

關咩西醫抗生素事??

Agree, 典型食錯野,關咩西醫事,躺著也中槍

大宅

國民生產總值:1539

廢話,唔好教壞人啦。

大宅

國民生產總值:4402

唔止對付细菌, 連癌細胞都可以KO到.

大宅

國民生產總值:3490

壞蛋獎門人 發表於 18-7-14 17:23
所以成日話唔好咁乾淨,一乾淨慣,就好易病,我老公以前好污糟,百毒不侵,同我一齊幾年,乾淨左,食清左, ...

笑左

翡翠宮

國民生產總值:99247

2018勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

半年就潺左? 係人既問題定係食物問題?

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.