意見反饋
義工

自由講場 今日: 3386|主題: 999918

跳至
請教,路盲想去日本自由行,一個人  

大宅

國民生產總值:2228

邊到最好,希望落機可以有直車去到酒店,又唔想的士咁重皮費,之後係酒店附近hea食hea行。

有無日本達人教路。聽人講福崗機場同市區路程最短,迷失機會最低,對嗎?

ps 英文水平好一般

大宅

國民生產總值:1240

回覆樓主

福岡機場一出搭的士去博多車站附近酒店都係1500yen 咋,好近好抵

大宅

Vivianli22 發表於 18-7-15 15:05
福岡機場一出搭的士去博多車站附近酒店都係1500yen 咋,好近好抵

即係機場直去酒店都係百多元,都ok. 因為路盲,係機場都迷路,驚唔識搭車麻煩,以前跟人行唔駛煩。

侯爵府

國民生產總值:20287

王國教室勳章

回覆樓主

東京,是旦住一個站,唔坐車都有排行有排食。
東京可以坐train/coach出市區,有d coach 直到某些hotel

子爵府

國民生產總值:12179

回覆樓主

去日本唔駛英文,因爲d路人都唔多識英文。
要溝通時,手機app, 中文譯日文,比佢地睇仲實際。仲有,用身體語言、指手劃腳,佢地好叻

公爵府

國民生產總值:26192

回覆樓主

東京,周圍都有可以行

大宅

野原美冴 發表於 18-7-15 15:16
去日本唔駛英文,因爲d路人都唔多識英文。
要溝通時,手機app, 中文譯日文,比佢地睇仲實際。仲有,用身體 ...

但機場去洒店那一地方最短路程?最易又不太貴,係交通上驚應付不來

伯爵府

國民生產總值:17937

newinewi 發表於 18-7-15 15:25
但機場去洒店那一地方最短路程?最易又不太貴,係交通上驚應付不來

東京,出機場乘火車,酒店揾火車钻附近可

大宅

國民生產總值:2971

唔駛諗得交通咁複雜,其實很易找

翡翠宮

國民生產總值:82623

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

newinewi 發表於 18-7-15 15:02
邊到最好,希望落機可以有直車去到酒店,又唔想的士咁重皮費,之後係酒店附近hea食hea行。

有無日本達人教 ...

福崗或沖繩啦!機場方便又近,英文唔需要好勁,因為日本人都唔會好叻
I 大蚊豬   

複式洋房

國民生產總值:296

回覆樓主

大阪一個人都搞得掂

翡翠宮

國民生產總值:84998

回覆樓主:

沖繩有鐵路坐,行市中心ok,英文都可以,岩岩早排去完!去水族館都幾北,我地自駕都幾耐,參加一天遊方便d

男爵府

國民生產總值:8258

回覆樓主:

其實唔會迷路, 而家有google map. 搵啱目的地, 上啲台灣blog, 圖文並茂, 好詳細。

子爵府

國民生產總值:10472

回覆樓主

我幾次自己一個去日本都係去大板and 附近。
東京自己去過一次,不停的迷路haha

寶石宮

國民生產總值:364147

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

名古屋、福岡

離開市內市外,的出的入

寶石宮

國民生產總值:364147

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

brother4 發表於 18-7-15 15:29
東京,出機場乘火車,酒店揾火車钻附近可

NEX? 京成電鐵?

侯爵府

國民生產總值:21669

回覆樓主

如果你真係十級路痴的話
福岡比較啱你

機場離市中心近,而且福岡/博多車站大量酒店行街食野地方好好hea

東京交通對你黎講應該太複雜了

水晶宮

國民生產總值:61236

2018勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

東京同大板 ,出到機場跟住人潮行包無走失!

大宅

國民生產總值:4765

回覆樓主:

去大板,住cross hotel,樓下就係心齋橋,有飲有食有shopping,全部一條直路,你認住固力果個路標就返到酒店。
機場去酒店又係,坐南海電鐵去難波,直行就係cross hotel。

男爵府

國民生產總值:7722

2018勳章

newinewi 發表於 18-7-15 15:02

有無日本達人教 ...
好彩你依個post喺度開,如果你放出埠,會有神人答你 :
住機場酒店唔洗直車都去到酒店
行機場已經可以係酒店附近hea食hea行
唔出街迷失機會係零

學得唔似唔好鬧

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.