意見反饋
義工

自由講場 今日: 3731|主題: 1000121

跳至
如果去旅行颱風飛不到處理方法?

大宅

國民生產總值:2432

請問各jm有遇過嗎?係claim保險即時轉地方定點?

子爵府

國民生產總值:12325

無糖車厘子 發表於 18-7-15 15:13

由早上8點機,等到晚上8點機,保險好似claim 番幾百

大宅

kc1016 發表於 18-7-15 15:25

由早上8點機,等到晚上8點機,保險好似claim 番幾百

但可以轉嗎?

子爵府

國民生產總值:12325

無糖車厘子 發表於 18-7-15 15:26
但可以轉嗎?

無轉地點

版主

國民生產總值:135146

2018勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

一般保險只包機件固障延誤,你睇睇保單點寫

子爵府

國民生產總值:13034

2018勳章

試過喺東京回程果日, 香港掛緊8號, 返唔到黎...

航空公司免費改日期, 索性留多4日...

保險可 claim 回額外3晚酒店錢...

大宅

buklaylay 發表於 18-7-15 16:00

好擔心,因天氣預告現在一家大細都吾知去吾去得成?

伯爵府

國民生產總值:17296

2018勳章 親子王國15週年勳章

呢種情況是claim delay,取消返而好多保險唔包

子爵府

2018勳章

無糖車厘子 發表於 18-7-15 16:04
你幾時出發? 預計有颱風咩??唔好嚇我, 我星期二出發...

不過, 暑假出去玩, 係好容易撞正打風...
唯有到時見步行步, 見招拆招啦!!

男爵府

國民生產總值:7799

無糖車厘子 發表於 18-7-15 16:04

那裡講?

子爵府

2018勳章

oran04 發表於 18-7-15 16:06
呢種情況是claim delay,取消返而好多保險唔包
旅行社個 agent 幫我 claim 的...

大宅

buklaylay 發表於 18-7-15 16:09
你幾時出發? 預計有颱風咩??唔好嚇我, 我星期二出發...

不過, 暑假出去玩, 係好容易撞正打風.. ...

台北星期尾好像有多個颱風,我今周五出發會有颱風嗎?有jm知嗎?

大宅

buklaylay 發表於 18-7-15 16:09

不過, 暑假出去玩, 係好容易撞正打風.. ...

你去邊到啊?

男爵府

國民生產總值:8322

回覆樓主

試過香港打風飛唔到,跟航空公司轉第二日飛(delay 24hour) , 保險跟一般delay 咁有賠

另外有要求般空公司免費改回程機票(本身機票terms 係唔改得)

大宅

Ononluk 發表於 18-7-15 16:20
試過香港打風飛唔到,跟航空公司轉第二日飛(delay 24hour) , 保險跟一般delay 咁有賠

另外有要求般空公司 ...

希望吾好打風

男爵府

國民生產總值:7799

無糖車厘子 發表於 18-7-15 16:23
希望吾好打風

https://www.cwb.gov.tw/V7/prevent/typhoon/ty.htm?

臺灣氣象預報,乜都冇woo

大宅

amazing 發表於 18-7-15 16:50
https://www.cwb.gov.tw/V7/prevent/typhoon/ty.htm?

臺灣氣象預報,乜都冇woo

https://www.cwb.gov.tw/V7/forecast/txt/w01.htm
臺灣北部海面平均風力6至7級,雷雨區最大陣風10級
;臺灣東南部海面及臺灣海峽平均風力可達6級,雷雨區最大
陣風8至9級,船隻請特別注意。明(16日)上午起至下午
間臺灣東南部海面及臺灣海峽北部平均風力將增強至6到7級
,雷雨區最大陣風9至10級,船隻請特別注意。
2、廣東海面及南沙島海面平均風力6至7級,雷雨區最大陣
風10級;巴士海峽、東沙島海面及中西沙島海面平均風力可
達6級,雷雨區最大陣風9級,船隻請特別注意。熱帶性低氣
壓及其外圍環流影響,明(16日)上午起至晚間巴士海峽及
東沙島海面平均風力將增強至6到7級,雷雨區最大陣風10
級,船隻請特別注意。
3、黃海南部及花鳥山海面平均風力可達6級,最大陣風8級
,船隻請注意。

男爵府

國民生產總值:8012

請問你買邊間保險公司&幾錢?有無限你只可再留(保)多少天?thx

男爵府

國民生產總值:8148

delay或者取消可以claim保險,但係唔可以轉地點,除非你自己俾錢

大宅

whyyou 發表於 18-7-15 17:14
delay或者取消可以claim保險,但係唔可以轉地點,除非你自己俾錢

謝謝

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.