意見反饋
義工

自由講場 今日: 4857|主題: 999959

跳至
女女9歲,剛發現佢便便有鮮血,會點做?

男爵府

國民生產總值:6108

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我問左保險agent,話咁細未必會照腸,咁有無人知醫生會多數點做?私家醫生要聽日先開門打去約見,好擔心

大宅

國民生產總值:1051

fongfonglover 發表於 18-7-15 18:55
我問左保險agent,話咁細未必會照腸,咁有無人知醫生會多數點做?私家醫生要聽日先開門打去約見,好擔心
...

會吾會係佢大便太硬或者有痔瘡,先令到大便有血!你試下叫佢飲多水同食多D有纖維!再觀察多兩日,如果情況持續,就要睇醫生!

伯爵府

國民生產總值:15572

回覆樓主

會唔會係period? 9歲雖然仲細,但都有可能架

大宅

國民生產總值:2478

fongfonglover 發表於 18-7-15 18:55
...

今晚觀察下先。
有鮮血會唔會係痾損左個肛門位?

男爵府

回覆樓主:

佢之前便便硬,痾損肛門位,都同佢睇過醫生一次,呢排注意飲食習慣後無再痾損肛門位了,就算有痔瘡都唔會係外痔

男爵府

CLK-MB 發表於 18-7-15 19:00

我又真係無諗過佢黎m,頭先再睇多次佢唔係黎m

寶石宮

國民生產總值:275693

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我都覺得有可能,樓主可以觀察下先

侯爵府

國民生產總值:20287

王國教室勳章

回覆樓主

有無睇兒科?
我朋友個仔之前係咁,佢要返工,姐姐無講,有日朋友放假見到,問仔,佢仲話好耐啦,都無痛立即睇醫生,驗到有菌,食完藥就無事。

伯爵府

國民生產總值:19875

有可能架,我都過抹便便有血,嚇到我死死下,冇耐發現親戚到

男爵府

國民生產總值:8381

回覆樓主:

可能係肛裂,我囡之前試過,醫生開咗藥膏,塗了幾天後好返。

翡翠宮

國民生產總值:90972

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

see doctor first

男爵府

Ashleycorina 發表於 18-7-15 19:18
有無睇兒科?
我朋友個仔之前係咁,佢要返工,姐姐無講,有日朋友放假見到,問仔,佢仲話好耐啦,都無痛:sw ...

有菌都會便便有血架咩

男爵府

琪寶 發表於 18-7-15 19:18
可能係肛裂,我囡之前試過,醫生開咗藥膏,塗了幾天後好返。

陣間再同佢望清楚d,不過似唔係,因為之前損佢有話痛叫我睇,今次話唔痛

男爵府

ada0707 發表於 18-7-15 19:20
see doctor first

會睇,我直頭急到想帶佢睇急症(事關私家醫生今日都唔開),但又好似誇張左,所以上黎問下咁細個可以做咩檢查?個人覺得無野準得過照腸,但agent又話咁細醫生未必同佢照

男爵府

國民生產總值:9978

你睇多次下次D屎先!不要緊張。如果冇血都要望下D屎靚唔靚,黑屎?粒粒的、爛屎?
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

男爵府

carrai 發表於 18-7-15 19:30
你睇多次下次D屎先!不要緊張。如果冇血都要望下D屎靚唔靚,黑屎?粒粒的、爛屎? ...

d屎啡色,唔係粒粒,粒粒都話可能痾損,但又唔係粒粒先擔心,最衰我頭先醒唔起要影低佢俾醫生睇

男爵府

tsung 發表於 18-7-15 19:15
我都覺得有可能,樓主可以觀察下先

佢去小便位完全抹唔到血漬,依家唔觀察都唔得啦,都無醫生睇

大宅

國民生產總值:2834

回覆樓主:

可能初經來了~
女女幾多日無屙大便?如果有三四日無屙,好可能出力屙硬屎整損,唔好緊張問清楚先

男爵府

油麥麥 發表於 18-7-15 19:35
可能初經來了~
女女幾多日無屙大便?如果有三四日無屙,好可能出力屙硬屎整損,唔好緊張問清楚先
...

問左女女話依家日日都有便便,但佢小便位抹唔到血漬

侯爵府

國民生產總值:20287

王國教室勳章

fongfonglover 發表於 18-7-15 19:27
有菌都會便便有血架咩

佢話醫生咁講,佢就照食藥,一個星期内就好返。無照腸,有驗大小便

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.