婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

其實係架,梗係一家一主好,同住你唔開心時6299又唔開心,你覺得自己忍佢時其實人地又忍緊你,生活習慣唔同大家也辛苦,所以都係有本事先好成家立室,以免生活衰過未嫁前,冇選擇永遠係最慘。

侯爵府

畀面勳章

Eason_mama 發表於 18-7-20 13:35
所以依家咪欲哭無淚

真係冇辦法搬嗎?有冇排公屋呀

侯爵府

畀面勳章

Eason_mama 發表於 18-7-20 23:56
從來唔幫手,個孫出到聲同佢講想食蘋果,佢都唔會俾,就話叫你媽0米俾,從來未試過特登買野D孫,如果佢個 ...

咁又唔好話99"成隻狗咁",媽媽對自己仔女好係應份,養大左自己仔女責任己完成,孫就由返佢自己父母負責,其實6299咪提供左地方你地一家住,你都話一家冇本事搬開,咁佢地都叫對你地有恩掛。不要期望人地幫你湊埋小朋友又要特登買野比D孫,lee d期望會令自己唔開心,既然己成事實自己一家又要痴住,唯有調節下自己心態,一陣反面連住都冇得住,怨只有怨自己老公冇本事,怨條路係自己揀,如果想變就搵人湊小朋友自己做野,一家搬出去,咁咪有自由。否則,就忍下啦。

侯爵府

畀面勳章

Eason_mama 發表於 18-7-21 08:28
只限對個佢個女係咁,對個仔係另一回事,個女叫佢做野,係呼喝態度,佢聲都唔聲下,好可笑!從無指意佢湊 ...

如果冇親情直頭唔比你一家係度住啦,坦白lee d人夾人緣,佢錫邊個多D冇得講,如果你老公真係企你果邊,就叫佢爭氣D搵錢搬出去,否則,你地一直都係受緊99恩惠,好多野就要忍。

侯爵府

畀面勳章

Eason_mama 發表於 18-7-21 13:21
受佢恩惠,食x啦!係我62錫個仔先捱到家下,係到係我62慨恩

如果真係咁憎個女主人,咁不如你地一家搬走囉,唔洗受氣,一陣抑鬱症仲得不嘗失。

首頁

尾頁

跳至