懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無媽媽用緊Dr.Brown's Bfree 防漲氣奶樽?好唔好用?

複式洋房

回覆樓主:

買左,未出世,所以未用,係amazon買Dr brown平好多。

大宅

nicolasoo 發表於 18-7-25 19:55
有無媽媽用緊Dr.Brown's Bfree 防漲氣奶樽?好唔好用?

我都好想知,而家睇奶樽睇到眼都花,唔知邊隻好。原本都想買Dr brown, 但又話新版易漏奶……

子爵府

回覆 nicolasoo 的帖子

我用緊Dr Brown,點解用係因為我個女初出世時好難掃到風,所以有人介紹我用。

用慣咗都OK,不過就比一般奶樽多嘢洗。但係咪真係少啲氣,就不得而知,漏奶都有試過,不過唔係一開始餵就漏,而係食到半路,因為中間條管trap住咗啲奶,想鬆返個奶咀,等啲奶漏返落嚟,就發現樽身外面有啲奶

別墅

我b一出世用nuk,嘔奶嚴重,之後換晒做Dr Brown's 奶樽,嘔奶係少左,但都係要做好掃風。

別墅

初生有用,bb係啜到,但不停甘漏奶,每次飲奶就用2-3條砂巾,仲要喂成45min-60min之後換chuchu就冇漏奶問題,仲啜得快左

大宅

回覆樓主

我用緊,又唔覺得有漏,防脹氣應該有用,呀b好少嘔奶

首頁

尾頁

跳至