自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

點解我裝完個app 但入帳號後一直說錯誤,係唔係要去銀行加開啲咩架,有無人知?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

imac1209 發表於 18-7-30 21:41
點解我裝完個app 但入帳號後一直說錯誤,係唔係要去銀行加開啲咩架,有無人知?
...

有無寫咩錯誤? 我都係返hk先裝app的
放下自在

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 18-7-30 21:47
有無寫咩錯誤? 我都係返hk先裝app的

一直講密碼不對(emoji)(emoji)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

imac1209 發表於 18-7-30 21:52
一直講密碼不對(emoji)(emoji)

記得係當日開戶口時問過你密碼架喎!你無印象?

放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-7-30 22:00
記得係當日開戶口時問過你密碼架喎!你無印象?

有呀,我記得個密碼,但一直講錯誤.

象牙宮

imac1209 發表於 18-7-30 22:02
有呀,我記得個密碼,但一直講錯誤.

當日set左幾個密碼喎!有無混亂左?
同埋你實際有無成功登入過?

男爵府

cattz288 發表於 18-7-30 22:05
當日set左幾個密碼喎!有無混亂左?

我再試下先,謝謝你

wcpcelia    發表於 18-7-31 10:41

珍珠宮

2024年龍年勳章

...

如果我幾年前在大陸開的工商賬戶,現在是否可以用工商Apps?
那裡下載工商Apps?

男爵府

PaPa 發表於 18-7-30 22:43
如果我幾年前在大陸開的工商賬戶,現在是否可以用工商Apps?
那裡下載工商Apps?

App store

珍珠宮

2024年龍年勳章

imac1209 發表於 18-7-30 22:45
App store

叫甚麼名字?
如果我用Android,是否都係用名?

是否這個?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.icbc.mobile.abroadbank

象牙宮

PaPa 發表於 18-7-30 22:43
那裡下載工商Apps?

你開戶時有無登記埋手提? 要收sms
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 18-7-30 23:36
你開戶時有無登記埋手提? 要收sms

我當年申請時,沒有提供國內電話。
是否現在要返去國內攪?

象牙宮

PaPa 發表於 18-7-31 00:09
我當年申請時,沒有提供國內電話。
是否現在要返去國內攪?

可以! 要去counter加返
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 18-7-31 00:11
可以! 要去counter加返

是否用手機Apps,好過用網上銀行?
是否每次用手機Apps都要收SMS?

象牙宮

PaPa 發表於 18-7-31 00:15

好過! 雖然我無用online banking, 但每次帳戶有錢出入, 個app都會彈msg出黎! 感覺安全好多!
另外, register 時先要收sms, 平時唔駛!

wcpcelia    發表於 18-7-31 10:41
放下自在

象牙宮

PaPa 發表於 18-7-31 00:15

我都係跟呢位樓主裝app 同set野

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21334034
放下自在

男爵府

...
請問jm開戶口時,係咪要提供本人登記的大陸電話先俾開,唔可以用其他人的大陸電話?
我試過去大陸中銀開,佢話會打去電訊公司查個電話號碼是否我本人持有

男爵府

Germine 發表於 18-8-3 18:31
請問jm開戶口時,係咪要提供本人登記的大陸電話先俾開,唔可以用其他人的大陸電話?
我試過去大陸中銀開, ...

係呀,要用自己既名開.

象牙宮

Germine 發表於 18-8-3 18:31
我試過去大陸中銀開, ...

竟然?? 我就咁收sms拎code就得喇喎!
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-8-3 19:50
竟然?? 我就咁收sms拎code就得喇喎!
我都聽過可以借朋友的大陸電話開,但好似係几年前就得。而家開就話要本人實名登記的電話號碼先俾開...

首頁

尾頁

跳至