懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

啱啱發現自己有左,嚟緊諗住排政府,本身想排瑪麗醫院 (QM) 因為近娘家,同埋自己都係瑪麗出世,但老公話聽聞伊利沙白醫院(QE) 好似仲好,而且近奶奶,所以想問下大家意見,謝謝

洋房

Nikitang1111 發表於 18-8-1 09:09
啱啱發現自己有左,嚟緊諗住排政府,本身想排瑪麗醫院 (QM) 因為近娘家,同埋自己都係瑪麗出世,但老公話聽 ...

我老公都係公務員,都係岩岩驗到有左,我打算排QE

大宅

回覆 Nikitang1111 的帖子

QM 婦產科同兒科都好好

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

瑪麗醫院 (QM) 因為近娘家

複式洋房

回覆樓主

QM好啲 公務員港島期係會快過QE (我都係公務員 問過港島生啲公務員)

大宅

啱啱發現自己有左,嚟緊諗住排政府,本身想排瑪麗醫院 (QM) 因為近娘家,同埋自己都係瑪麗出世,但老公話聽 ...

老公係公務員, 第一胎qm, 今胎都會喺qm生, 新生兒科全港最好, 同埋姑娘, 姐姐都好好呀...
本身住九龍, 娘家同夫家都近醫院

大宅

黃家三少奶 發表於 18-8-1 16:34
老公係公務員, 第一胎qm, 今胎都會喺qm生, 新生兒科全港最好, 同埋姑娘, 姐姐都好好呀...
本身住九龍, 娘 ...

你地點樣排QM?
打電話?

大宅

蘑菇小雞 發表於 18-8-1 17:48
你地點樣排QM?
打電話?

我老公直接攞信上贊育就比期喇,我有其他問題,7w第一次見醫生lu

複式洋房

HiyakoChan 發表於 18-8-1 09:23
我老公都係公務員,都係岩岩驗到有左,我打算排QE

我同你一樣啊
請問係咪誇區都收架?
係咪一開始帶齊文件去block L登記,然後佢就俾期架喇?

洋房

Jamielaw 發表於 18-8-1 19:03
我同你一樣啊
請問係咪誇區都收架?
係咪一開始帶齊文件去block L登記,然後佢就俾期架喇?

QE只要係公務員/家屬都可以非該區都可選擇,政府條隊係可以fax的,提供結婚證明,懷孕證明同身份證明,好似大約3日左右就會有電話回覆

大宅

QM for sure

別墅

回覆樓主

一定係QM so far 聽呢排所有QM嘅都有得照結構 我睇左兩次 醫生都好好 仲要係女醫生 感覺更安心

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

我朋友係QM生㗎,佢都話啲姑娘嘅質素唔錯

別墅

黃家三少奶 發表於 18-8-1 16:34
本身住九龍, 娘 ...

住九龍都可以排QM.?

大宅

kaka.88 發表於 18-8-2 12:03
住九龍都可以排QM.?

公務員可以呀

別墅

黃家三少奶 發表於 18-8-2 12:04
公務員可以呀

我本身係公務員,plan緊生BB, 想去QM, 想問定如果驗孕棒有咗,之後係去QM睇門診定九龍家庭醫生轉介去QM,九龍家庭醫生未必轉港島?

男爵府

kaka.88 發表於 18-8-2 12:12
我本身係公務員,plan緊生BB, 想去QM, 想問定如果驗孕棒有咗,之後係去QM睇門診定九龍家庭醫生轉介去QM, ...

你要去診所驗多次攞左醫生紙証明先可以去醫院排期,QM 好似係去贊育醫院排,但如果你想QM生,要有住醫院附近既住址證明,QE 如果係公務員就唔駛
(有錯請指正)

大宅

Nikitang1111 發表於 18-8-2 12:20
你要去診所驗多次攞左醫生紙証明先可以去醫院排期,QM 好似係去贊育醫院排,但如果你想QM生,要有住醫院附 ...

排QM嘅公務員都唔使住址證明, 我有預備娘家住址, 佢冇收到, 望都冇望比返我

男爵府

黃家三少奶 發表於 18-8-2 12:34
排QM嘅公務員都唔使住址證明, 我有預備娘家住址, 佢冇收到, 望都冇望比返我

...

原來係咁
我都有娘家地址
排嗰陣要唔要老公係公務員架?

別墅

我係公務員岩岩係QM生完~跟得好好~有咩事會即刻轉介去照超聲波check個B~upgrade左2等房~姑娘好好~護士有經驗~產房都好新都幾舒服

首頁

尾頁

跳至