親子旅遊

跳至
[澳紐] 求救 Uber

首頁

尾頁

男爵府

我在melbourne Tasmania sydney三個地方call Uber都出現這個訊息,在香港未用過,輸入澳洲電話號碼,HSBC信用卡都用唔到(我用兩張自己同朋友都唔得),有冇人知點解決呀?

珍珠宮

回覆樓主

點解第一次岀現時唔喺app問cs/email?

大宅

pw_113 發表於 18-8-6 20:51
我在melbourne Tasmania sydney三個地方call Uber都出現這個訊息,在香港未用過,輸入澳洲電話號碼,HSBC信 ...

信用卡有冇開海外簽帳功能??唔知有冇關係

大宅

metrochung 發表於 18-8-6 22:49
信用卡有冇開海外簽帳功能??唔知有冇關係

信用咭全球都簽得,係提款咭先要開通“海外提款功能”。照計應用香港手機登記UBER,唔係用澳洲買的SIM咭number。

大宅

1314 發表於 18-8-6 23:04

信用咭全球都簽得,係提款咭先要開通“海外提款功能”。照計應 ...

我上星期問過HSBC張信用卡(没有儲蓄戶口) 其他外幣交易嘅問題,佢主動問我要不要開通在外地簽帳,,非正常簽帳(唔係好記得個名),我話好,佢問我去邊個國家+日期,佢話依家會保障外海簽帳。唔知咁正唔正確,我理解銀行係咁意思掛

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主:

你用HK SIM card ? 定當地sim card?

男爵府

終極熊貓 發表於 18-8-6 22:42
點解第一次岀現時唔喺app問cs/email?

已問了,cap埋screen問,佢覆廢話

珍珠宮

pw_113 發表於 18-8-7 07:12
已問了,cap埋screen問,佢覆廢話

opps,咁有無試過reinstall個app?

大宅

我在melbourne Tasmania sydney三個地方call Uber都出現這個訊息,在香港未用過,輸入澳洲電話號碼,HSBC信 ...

隔離都有咁情況,應該不是你的問題

男爵府

Ashleycorina 發表於 18-8-7 00:02
你用HK SIM card ? 定當地sim card?

我一落機用澳洲電話卡號碼和匯豐信用卡註冊uber,但任何地方都出現這訊息用唔到,到底用到的jm是不是在香港用香港電話號碼註冊和用哪張信用卡呢?

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

你去設定check check 你的電話驗証左未,電話及信用卡號碼有冇錯,再唔得就殺app, 再裝過。我之前都試過,結果都係重裝,用第二張信用卡重新註冊

wcpcelia    發表於 18-8-8 11:47

子爵府

我自己在AUS 用UBER 無特別再改過當地電話WOW
我都係用返HK 一直用開既SETTING
SO FAR 完全無問題呀~~

男爵府

Care_Bears2009 發表於 18-8-7 12:29
我自己在AUS 用UBER 無特別再改過當地電話WOW
我都係用返HK 一直用開既SETTING
SO FAR 完全無問題呀~~ ...

我香港未用過,以為好似香港call的士咁司機要用電話打俾我,咁你用邊張信用卡?

子爵府

回覆 pw_113 的帖子

我用中銀~

複式洋房

pw_113 發表於 18-8-7 10:06
我一落機用澳洲電話卡號碼和匯豐信用卡註冊uber,但任何地方都出現這訊息用唔到,到底用到的jm是不是在香 ...

我在香港安裝uber app and collect with citibank credit card。雖然有好長一段時間冇响香港用,但在澳洲用澳洲電話卡都冇問題,好順利

大宅

回覆樓主:

如果唔用uber.坐的士會方便啲嗎?坐的士會唔會好貴呢?

子爵府

Why don't you use DiDi instead of Uber in Melbourne?

大宅

小金鳥 發表於 18-8-7 12:55
如果唔用uber.坐的士會方便啲嗎?坐的士會唔會好貴呢?

我覺得的士好貴。車程半小時左右。三百幾蚊港幣左右了

首頁

尾頁

跳至