自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

身邊愈來愈多人有情緒病
自己都曾經係其中一個
以為自己無晒事
無諗到噚日件事令到自己情緒失控左
頭痛 喊 嘔 好辛苦 透唔到氣咁
然後就收到身邊兩個曾經有情緒病嘅朋友消息 都同樣因為依件事誘發左病出黎
有時真係唔係自己控制得到
Fb 討論區 動新聞 開所有apps都俾依件事洗晒版
自己特別明白佢嘅辛苦痛苦同感受 要行到依一歩絕對唔係佢可以控制得到
所以噚日過左好辛苦嘅一日 慶幸有朋友相伴
希望有情緒病嘅大家知道有好多同路人喺身邊
大家互相支持(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

侯爵府

MeBeHe 發表於 18-8-6 21:44
身邊愈來愈多人有情緒病
自己都曾經係其中一個
以為自己無晒事

我老公有情緒病,最辛苦嘅係我,佢一病發我就最慘,一個人受哂,現在老公情況已穩定,我要下下忍住佢唔好激到佢。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

加油

大宅

cibewong 發表於 18-8-6 21:58
我老公有情緒病,最辛苦嘅係我,佢一病發我就最慘,一個人受哂,現在老公情況已穩定,我要下下忍住佢唔好 ...

辛苦你了 為你打氣(emoji)(emoji)

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我老公有情緒病,最辛苦嘅係我,佢一病發我就最慘,一個人受哂,現在老公情況已穩定,我要下下忍住佢唔好 ...

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

加油

大宅

回覆樓主

其實每個人都有或多或少的情緒病

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果情況已經去到咩都唔想講,亦發現根本冇傾訴對象,
辛苦到想死,只欠勇氣同放唔低仔女,咁點算?

大宅

backto16 發表於 18-8-7 01:17
其實每個人都有或多或少的情緒病

這句正確!

子爵府

回覆樓主

明白,如果上bk開post可以令你有位發洩,你而家盡情講啦,呢到有好多會員睇緊

男爵府

情緒每個人都有, 要識得搵人分享同發洩出嚟.

多D做運動, 發洩晒唔開既事, 瞓都瞓得好D

水晶宮

辛苦你、諗返起我都覺家人有情緒病、但我都俾佢迫到癲、你都要保重

大宅

回覆樓主

子爵府

同路人。我老公也是。要捕捉佢情緒隱定的一刻。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

加油呀,仲有好多人關心你地

大宅

回覆樓主

加油

子爵府

回覆樓主

我身邊冇朋友有情緒病,但明白樓主及其他jm,加油

伯爵府

回覆樓主

請問情緒病係咪有個誘因,如果解決左就會好返?

用個簡單例子:

例如份工好辛苦大壓力,但為錢吾做吾得,所以好大壓力引致情緒病。如果突然中左六合采,有幾千萬,可以吾使做,甘個病係咪自然好?

首頁

尾頁

跳至