親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

朋友借成人T Money 卡比我, 但我有個係青少年, 可唔可以轉做青少年卡, 離開韓國時轉返成人?
另外T Money坐機場線 (快/慢) 有無得平? 只搵到成人和小童價

Thx

水晶宮

poohpooh1668 發表於 18-8-10 14:34
朋友借成人T Money 卡比我, 但我有個係青少年, 可唔可以轉做青少年卡, 離開韓國時轉返成人?
另外T Money坐 ...

將t-money 加入 '青少年' 身份好似要在 買t-money 之後的某日子內 做,
過o左時限就做唔到. (如有錯, 請指證).
不過, 就算有得加青少年身份, 到首爾你要去攪, 離開時你又要去轉番將卡做成人卡以便還給友人,
到時唔知職員會唔會明你要求, 又唔知做唔做到轉換,
不如你另外買一張新的 t-money 比你同行的青少年用仲方便.

我上次去 係即買卡即加青少年身份, 坐 地點係有得平,
AREX 就唔記得有冇平.

wcpcelia    發表於 18-8-13 16:41

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

子爵府

birdbird 發表於 18-8-10 20:30
將t-money 加入 '青少年' 身份好似要在 買t-money 之後的某日子內 做,
過o左時限就做唔到. (如有錯, 請 ...

Thx

大宅

poohpooh1668 發表於 18-8-10 14:34
另外T Money坐 ...

t money 唔可以坐機場快線。
我都問親戚借左,又係幫仔女轉左小童,唔知可唔可以轉番成人。
有冇人試過?

首頁

尾頁

跳至