自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

佢拍拖(讀緊大學)你們當時的感覺是點?

不知點解,佢無拖拍時,我又驚佢第時變老姑婆,依家又覺得不知點甘,好似養左個女廿年,甘就比人哄走左

心情好複雜呀

瑪瑙宮

CrabPincers 發表於 18-8-10 20:53

不知點解,佢無拖拍時,我又驚佢第時變老姑婆,依家又覺得不知點 ...

當時父母念今日爾應知

伯爵府

不知點解,佢無拖拍時,我又驚佢第時變老姑婆,依家又覺得不知點 ...

開心事嚟嘅,正常不過,叫囡囡介紹比你認識

公爵府

laiyee6121 發表於 18-8-10 20:57
開心事嚟嘅,正常不過,叫囡囡介紹比你認識

上過黎食飯,但果時不認是男朋友,岩岩先話我知佢地關係確認左

男爵府

第一件事我要見個男仔,睇下佢同乜人來往

水晶宮

回覆樓主:

大學拍拖好正常,你都識講怕佢變老姑婆。咩為之“ 哄走咗”?够運的話,佢始終會嫁人有自己家庭。

難過得過朋友屋企兩個女都過咗嫁杏之期,都係同父母住。兩個都40幾……

伯爵府

CrabPincers 發表於 18-8-10 20:59
上過黎食飯,但果時不認是男朋友,岩岩先話我知佢地關係確認左
...

樓主覺得男仔OK嗎?

公爵府

Jane1983 發表於 18-8-10 21:07
大學拍拖好正常,你都識講怕佢變老姑婆。咩為之“ 哄走咗”?够運的話,佢始終會嫁人有自己家庭。

難過得 ...

所以我話感覺好複雜,好似甘快就變大,當時眠乾碎濕甘湊大佢,依家就話拍拖啦,好彩還有幾年先畢業,應該不會甘早結婚

老公話我諗得太長遠,到時結婚還是不是呢個都無人知

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

唔好話拍拖,
我囡準備升中一,
早幾日初經,我心情都難以形容

大宅

回覆樓主:

樓主一定要是很愛你個囡囡的了

珍珠宮

回覆樓主

當然係替佢開心啦

公爵府

laiyee6121 發表於 18-8-10 21:10
樓主覺得男仔OK嗎?

hm.....不知點講,整體上都有禮貌,望落去都是正經人,我女話佢好勤力做part time,無用屋企錢(都是讀緊大學),還有錢比屋企

但佢地讀果科比較專業,女話個男仔讀完後不會做果行,果一下我有d驚訝,讀甘多年呢科,為乜?

翡翠宮

回覆樓主:

同個男仔搞好關係先,如果個男仔唔得就要提下亞女,如果ok只好接受,仔女始終都要結婚。

伯爵府

CrabPincers 發表於 18-8-10 21:19
hm.....不知點講,整體上都有禮貌,望落去都是正經人,我女話佢好勤力做part time,無用屋企錢(都是讀緊大 ...

會有咁情形㗎,佢哋都係摸索僅方向,到時讀嘅未必同工作上有關連,唔好理後生咁多,免自尋煩惱,聽其自然

珍珠宮

大學mark 定一個好D,否則出去做工好難識人

象牙宮

2024年龍年勳章

大學拍拖,揾同學仔或師兄,接受。

伯爵府

回覆樓主:

其實香港女多男少
無拖拍仲驚啦
甘大個女
教佢愛惜自己睇清楚就ok

侯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

我都有相同經驗,阿女拍拖,個男仔都好乖,請我地飲茶,老公方面更係緊張啲, 查家宅咁,我倒覺得開心,好多情侶夫婦都係大學時期認識,我信阿女眼光。佢肯講比你知,你都應該開心。

男爵府

我99恨不得兩個女即刻嫁人,怕將來兩老百年,D女無人照顧。

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至