親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

10月份第一次學吓東京自由行5天,幾十歲仲學年青人玩自由行真係有dd擔心.
諗住參加富士山一日遊嘅local團,
請問各位達人有冇好推介?
還有住宿方面,
我地一家3個大人,
民宿或酒店(3人房),
地點方便,房間乾淨,價錢實惠.
請推介.

伯爵府

回覆 fattymama 的帖子

push.

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

fattymama 發表於 18-8-15 09:09
10月份第一次學吓東京自由行5天,幾十歲仲學年青人玩自由行真係有dd擔心.
諗住參加富士山一日遊嘅 ...

我都係10月一行6人(4大2小)東京5日4夜自由行。。有一日會去富士山,依家睇緊有關資料,得閒大家交流下

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

去年暑假參加 yokoso tour 摘桃加河口湖

wcpcelia    發表於 18-8-16 09:17

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

我覺得去富士山得1日,會後悔。前年去1日,來回要5,6個鐘車,玩的時間得6個鐘。好浪費時間。
如果只想看看富士山,去箱根都看到。

因為後悔,我今年去4日3夜,都覺得好趕,只能玩到山上的70%景點。

別墅

wmkcnw 發表於 18-8-15 19:48
我覺得去富士山得1日,會後悔。前年去1日,來回要5,6個鐘車,玩的時間得6個鐘。好浪費時間。
如果只想看看 ...

箱根有咩車去成田?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

brigittema429 發表於 18-8-16 10:23
箱根有咩車去成田?
你GOOGLE 一下, 好多方法, 一般都有火車

伯爵府

回覆 威大嬸 的帖子

THX.

禁止訪問

侯爵府

IloveJJ 發表於 18-8-17 00:35
其實去箱根,同去河口湖,有咩分別架?我見兩度都有纜車搭。
你去4日3夜,係全部玩富士山?有咩景點呀?可推 ...
上 google 找 富士山景點, 箱根景點, 或者去睇旅遊書, 就睇到。我覺得所有景點都有好玩的地方。

2個地方都唔近東京, 來回富士山預6個鐘, 箱根4個鐘, 如果想搭纜車, 要預時間排隊, 遇著有團體車人多, 排1個鐘。
最少去2日1夜, 才有點意思。尤其是冬天, 好多景點只開10一4點, 因為5點都天黑。

侯爵府

IloveJJ 發表於 18-8-15 11:07
我都plan緊東京,十幾年無去過,其中一日都打算去富士山,但我會由新宿》橫濱》箱根》富士山》山梨縣》新宿 ...
你 用 google map 睇下自己行程, 無可能上富士山,住箱根, 又上返山。你plan行程要睇順路, 和景點開門時間

迪士尼之后, 住銀座會方便你朝早去築地。

禁止訪問

侯爵府

IloveJJ 發表於 18-8-17 09:00
我用咗Google map啦!我住箱根那天,打算住在箱根既溫泉旅館,第二朝一早揸車去河口湖,我剩係知有個纜車 ...
你 google 富士山景點, 忍野8海, 花之都公園, 音樂館, 風穴, 子抱富士,西湖里根場 (仲有十多個景點), 呢 d 真係富士山獨有。

8月底9月, 摘提子。 桃已經過期了

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至