自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

有無試過罰小朋友企,結果訓著左?
台灣某網民在fb群組發文,圖中可見一名小女孩站在牆壁前,雙手推着牆壁,頭頂着牆,低下頭睡着了。樓主指,「這孩子做錯事被我姐罰站,心想這她這個年紀怎麼可能這麼安靜的乖乖站着,靠近一看,原來是頭靠着牆壁~站着睡着了」

子爵府

bebet 發表於 18-8-15 09:18
有無試過罰小朋友企,結果訓著左?
台灣某網民在fb群組發文,圖中可見一名小女孩站在牆壁前,雙手推着 ...

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

好乖

男爵府

企屋企都好呀,以前係罰企冷巷會驚同喊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我仔 3 歲時有次我罰佢企,企左 10 分鐘後覺得點解咁靜去裝下,原來佢跪左喺地下趴住牆瞓著左
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇,
叫佢企佢就郁身郁勢, 係度跳舞
同埋我係度做野又好, 坐係度又好..見到佢企左係度無無聊聊, 好似好怪

反正佢都唔會知同反醒, 浪費時間, 打股 實際d

子爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

好可愛

侯爵府

瞓得好勳章

回覆樓主:

我有試過罰,但會變左錄音機重覆又重覆

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我女2歲起,只會罰企幾分鐘

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

企係度瞓

象牙宮

回覆樓主:

訓著就無,不過企完當無野

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我罰企,身體不能貼牆或任何地方,雙手要垂直,無咩可能會瞓著

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

侯爵府

回覆樓主

細個有試過罰,但個衰仔郁身郁勢⋯完全唔係罰企。

首頁

尾頁

跳至