自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

自從 Page One 果D 書店執晒後, 大家有無覺得, 香港家下好似好少適合初小至初中的英文課外書賣。只得老鼠日記, wimpy kid diary, Harry Potter

....果D。
最近響英國行左好多書店, 發覺人地真係好多種類, 我自己行理重量有限, 只可買固幾本, 真希望果D 書能夠引入香港。有無媽咪有同感呀?

大宅

回覆樓主:

去fun to read 睇吓,好多喎。
另外上網買都好平,book depository (免運費) 或 book people uk (套裝書抵)

子爵府

ho_mama 發表於 18-8-16 15:45
自從 Page One 果D 書店執晒後, 大家有無覺得, 香港家下好似好少適合初小至初中的英文課外書賣。只得老鼠日 ...

香港租貴,只賣大眾化的,所以我都轉左上網買

珍珠宮

畀面勳章

啱大人/細路睇的中英文課外書都少選擇, 近來重好多係漫畫型.
上星期想買本一行行字, 趣味性, 啱大人睇的書, 點知好多都係漫畫書

象牙宮

2024年龍年勳章

自從 Page One 果D 書店執晒後, 大家有無覺得, 香港家下好似好少適合初小至初中的英文課外書賣。只得老鼠日 ...

商務、大衆都有英文書 for 青少年。

伯爵府

好多喎,商務大眾都有好多大路故事書e.g roald dahl, 幼稚園至初小睇oxford reading tree 都好有趣

男爵府

我已經上網買好耐

珍珠宮

點可以把英國的英文書量同香港比
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

寶石宮

2023年兔年勳章

kwclau 發表於 18-8-16 15:47
去fun to read 睇吓,好多喎。
另外上網買都好平,book depository (免運費) 或 book people uk (套裝書 ...

fun to read算有好多

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

網購呀

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

你去書展有擺檔果啲英文bookstore買,唔算選擇少
請勿打招呼~

珍珠宮

好媽媽勳章

貓頭雀 發表於 18-8-16 16:26
點可以把英國的英文書量同香港比

係囉!不如比中文書量呀

子爵府

親子王國15週年勳章

你同 d English-speaking country 比?唔係吖!

我都係寫下故事比小朋友睇,每年係英國買一人一本。

珍珠宮

環保接龍勳章

上網買, 香港真係比較少選擇。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

回覆樓主

其實英文書已多選擇,如Fun to Read, Buy book book, 沙田/尖沙咀/銅鑼灣商務。或者Book depository

中文書反而難買,好睇的多係簡體字

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

其實都唔少啊,
除了商務,大衆,book castle
誠品
Dymocks 同kelly & Walsh 都ok啊。

另外你可以上英國網買都好多下

男爵府

回覆樓主:

book depository 幫到你

禁止訪問

回覆樓主

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

各大書店均有

首頁

尾頁

跳至