自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我去過尖沙咀洗牙 覺得唔錯
但補牙未試過 有無jm推介邊間診所

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

同問

公爵府

佢肯免費幫你補牙咁好, 我之前有隻牙想補, 佢話係自然勞損, 保險唔包. 要補要自費, $500.

大宅

回覆樓主:

補牙唔包 , 我都補咗兩只共 $1,000

wcpcelia    發表於 18-8-19 10:43

大宅

回覆樓主

補牙銀粉係包嘅,不過白色瓷粉就要自己比錢

大宅

瞓得好勳章

回覆樓主

洗牙會去

如果要補牙或其他自費野,我會睇返個相熟牙醫

大宅

我以為佢保險包補牙咋 因為有幾隻牙蛀左 所以想睇下係咪有得免費補埋je咁jm們有無邊間平靚正補牙推介

珍珠宮

uncleman929 發表於 18-8-18 15:15
我以為佢保險包補牙咋 因為有幾隻牙蛀左 所以想睇下係咪有得免費補埋je咁jm們有無邊間平靚正補牙推介
...

我都想知

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

...

因蛀牙而要補牙係包嘅,但只限銀粉,不是白磁粉

男爵府

回覆樓主:

好hea.喺旺角。6月先洗完。7月牙痛,自己搵牙醫,結果話有隻牙蛀得好勁,好贊欵點解洗牙check 唔到,結果又要洗一筆去補牙。

wcpcelia    發表於 18-8-19 10:44

男爵府

sts8000 發表於 18-8-18 19:57
好hea.喺旺角。6月先洗完。7月牙痛,自己搵牙醫,結果話有隻牙蛀得好勁,好贊欵點解洗牙check 唔到,結果又 ...

我有用建行;我估這裡是牙齒護理員只是洗牙服務(不包括檢查牙齒),如你下次booking 講明要見醫生先。

我有三隻智慧齒都是這裡剝,有兩隻仲要開刀動手術,早幾年剝唔記得幾多千蚊一隻,最記得係有隻近神經缐要搵過資深D嘅醫生剝又貴多二三千蚊

大宅

sts8000 發表於 18-8-18 19:57
好hea.喺旺角。6月先洗完。7月牙痛,自己搵牙醫,結果話有隻牙蛀得好勁,好贊欵點解洗牙check 唔到,結果又 ...

book洗牙既時候要講明想做埋牙齒檢查,佢先會幫你check

伯爵府

shalie 發表於 18-8-18 14:12
補牙銀粉係包嘅,不過白色瓷粉就要自己比錢

係呀!我都免費補過一次牙。

伯爵府

...

係可以免費補牙傢。我在荃灣補,我覺得幾好。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我用左幾年類似呢d(不過係公司plan自己同牙醫join annual plan)
有d醫生好好,你唔講都會同你詳細檢查
有d就hea做,想照xray要自己重申好酸好痛唔舒服,佢就會照(又小心唔好吹太大,陣間照全排牙果隻好貴又唔包架喇)
補銀粉包,前面補白粉包(一般我知嘅plan),如果大牙想補白就要自費
以前曾經補過嘅,翻補要自費(最近補左一隻$500,亦試過俾人獅子開大口,話註晒左右兩隻,補要$2200,結果我黎問唔係包銀粉咩!免費攪掂)
應該隨時可返去檢查/xray,如果牙痛,通常約一星期內有得睇
洗牙就要早了,預早3個月book啦!尤其想約星期六

侯爵府

我之前有JOIN過, 係旺角洗牙好好, 補就簡直垃圾, 好快就甩, 當時係唔駛錢補, 因為隻牙之前無攪過, 如補過再補就要比錢,比D見習生幫你補, 而家洗好似470, 唔算平, 但姑娘好有耐性

首頁

尾頁

跳至