網購天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

翡翠宮

回覆樓主:

基本上都係正貨。要優惠啲就要善用滿減、優惠券、全品類券;最好用京東飯粒落單,有返現(京豆);善用各支付方式,如京東支付、銀聯、翼支付等,裝京東金融app有支付券攞,而銀聯、翼支付都經常搞滿減優惠。即係落單用優惠券,付款層面再減,再加返現(京豆),做到折上折。

優惠券可以去領券中心攞:官方APP領券中心、微信/QQ嘅公眾號JD.COM領券中心、翼支付嘅京东优选、券妈妈京东券……等等。

翡翠宮

回覆樓主:

玩得精嘅升Plus會員有著數,年費¥149,每月有30元運費券,我通常用嚟直送香港;購物返京豆係普通會員10倍;過咗換貨期都有以換代修;有專屬客服;隨時攞全品類券,有1000減40、1200減50呢啲一般會員係無。Plus會員呢啲全品類券都係「可叠加券」,即係話喺非自營店鋪買嘢,用咗店鋪券之後仲可以用全品類再減,其他地方領嘅未必係「可叠加」。

最好識多啲人一齊買,經常有滿減、滿折、三免一等活動,例如之前同同事夾份買轉插,本來20蚊個,199減100再用券,每個8、9蚊,好抵。

佢任何付款方法都無手續費呢樣嘢,用銀聯雙幣卡或者有大陸銀行户口,更加唔洗理匯率。

翡翠宮

回覆樓主:

講開買米,我琴日先去咗自取點攞咗包米,2.5kg啫,運費用咗Plus會員嘅運費券抵扣

申請Plus會員要有大陸銀行户口實名,再經過多次購物先可以付費申請。

翡翠宮

回覆樓主:

晒2個最近翼支付嘅付款交易,都減唔少架。不過翼支付暫時只綁到大陸身份證嘅銀行卡,喺度純粹介紹下啫。

翡翠宮

回覆樓主:

京東買自營商品,有樣幾好玩嘅嘢,買完嘢之後,進入App嘅價格保護系統,會顯示你已選購嘅自營商品及購買時嘅價,你逐個撳入去睇番而家嘅標價,如果你見到低咗,撳一下「申請」,幾秒鐘之後有結果,合乎條件會原路退回差價,我都退過幾次,圖中有件退回¥17蚊

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

lyh80115 發表於 18-8-26 13:47
玩得精嘅升Plus會員有著數,年費¥149,每月有30元運費券,我通常用嚟直送香港;購物返京豆係普通會員10倍 ...

點解我睇到開通plus係188既
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

翡翠宮

小雄維尼 發表於 18-8-28 11:00
點解我睇到開通plus係188既

會員等級問題,鑽石會員最平,之後金銀銅鐵……

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

lyh80115 發表於 18-8-28 12:05
會員等級問題,鑽石會員最平,之後金銀銅鐵……

哦 5該
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

大宅

lyh80115 發表於 18-8-26 13:52
講開買米,我琴日先去咗自取點攞咗包米,2.5kg啫,運費用咗Plus會員嘅運費券抵扣

申請Plus會員要 ...

哪裡可找到自提點?

翡翠宮

sweetpotatocat 發表於 18-8-28 15:53
哪裡可找到自提點?

結算時用香港地址,撳入圈住個位,就會顯示嗰區嘅自提點,想睇其他區就改一下地址嘅區域。如果撳入去無自提點揀,可能因為太大件或太貴重,只能送上門。

大宅

lyh80115 發表於 18-8-28 16:09
結算時用香港地址,撳入圈住個位,就會顯示嗰區嘅自提點,想睇其他區就改一下地址嘅區域。如果撳入去無自 ...

謝謝,不過都係唔得
佢只得第三方

翡翠宮

sweetpotatocat 發表於 18-8-28 21:22
謝謝,不過都係唔得
佢只得第三方

咁可能某啲原因件貨唔適合自提……

琥珀宮

lyh80115 發表於 18-8-26 13:47
玩得精嘅升Plus會員有著數,年費¥149,每月有30元運費券,我通常用嚟直送香港;購物返京豆係普通會員10倍 ...

剛發現電話費充值唔可以用云閃付

翡翠宮

mandy952 發表於 18-9-28 21:54

係呀,早前喺京東買高鐵票都唔可以用,應該係實物訂單先用得。

移動卡?用中國移動app好似有云闪付。

翡翠宮

mandy952 發表於 18-9-28 21:54

咦,云闪付app裏面都有得充話費 ,仲可以用紅包。

琥珀宮

lyh80115 發表於 18-9-28 23:40

咦,云闪付app裏面都有得充話費 ,仲可以用紅包。 ...

thx

琥珀宮

lyh80115 發表於 18-9-28 23:38
係呀,早前喺京東買高鐵票都唔可以用,應該係實物訂單先用得。

移動卡?用中國移動app好似有云闪付。

見到,但最少要充50元,諗住去京東充值,但原來京東充值係冇得用雲閃付比錢。另外,發現手機京東冇得用云閃付,一定要用電腦比錢。可能我部手機太舊款掛

翡翠宮

mandy952 發表於 18-9-29 08:12
見到,但最少要充50元,諗住去京東充值,但原來京東充值係冇得用雲閃付比錢。另外,發現手機京東冇得用云 ...

我都唔太清楚點先有銀聯出現,我一向有,或者試下去官網裝埋呢個安全支付控件。
http://mobile.unionpay.com/product/product_client/securepaypluginclient

琥珀宮

lyh80115 發表於 18-9-29 10:36
我都唔太清楚點先有銀聯出現,我一向有,或者試下去官網裝埋呢個安全支付控件。
http://mobile.unionpay.c ...

唔該晒

首頁

尾頁

跳至