跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

大家身體有無特別轉變?

大宅

差左~~成曰病~~生完病左成5次(轉天氣)~以前一年末必病1次

大宅

原帖由 karenchan1981 於 09-4-7 21:10 發表
差左~~成曰病~~生完病左成5次(轉天氣)~以前一年末必病1次

sorry sorry~去錯地方tim~我係0811媽媽....答差野

洋房

有, 個肚腩大左好多呀...C6都係咁講......驚

而家先第9周咋......有無媽媽同我一樣呀

大宅

現在有十週了,之前由5週開始就有反胃感 好難受,一共輕8磅幾,見到乜都唔想食,好彩本身夠肥,醫生話懷孕賀爾蒙激增反應,過咗4個月(十六週)後會有改善。

唔知其他姊妹有乜情況呢?

大宅

回覆 # 的文章

frances543
你食唔食到嘢呢,有個肚腩仔都好正常,你老公咪好開心,有分別嘛!

我都有肚腩喎(係一向都有…無分別),
而且亞B得3.28cm,應該係我個肚嘅肥膏多啲…

洋房

原帖由 MV1186 於 09-4-8 11:00 發表
frances543
你食唔食到嘢呢,有個肚腩仔都好正常,你老公咪好開心,有分別嘛!

我都有肚腩喎(係一向都有…無分別),
而且亞B得3.28cm,應該係我個肚嘅肥膏多啲… ...

你又知我食唔到野, 點解食唔到野都有個肚腩走出黎?
你幾多週呀....咁快有3點幾CM???

子爵府

好媽媽勳章

我和之前胃口差不多,只是多左去尿尿,

大宅

宜家好唔鍾意食飯囉..
一嗅到d飯味已經想嘔啦...

民房

我剛好10週令2日, 預產期係11月2号. 而家個肚腩大左好多, 好以人地有左4個月咁, 好在無嘔, 好食得, 而家個肚開始有d mang 住, 磅數就重左大約5磅到.

個b係8 weeks個陣check過, 得1.4cm大,個doctor話size okay, 之但係會唔會略為細左d呢?
我book左12週3 驗 oscar, 好緊張哦~~~

大宅

Wendymon,
你好!我都book左12週2 驗 oscar, 有啲緊張……mouth:
我預產期係11月1日。
醫生話十個孕婦有3個幸運兒~無害喜(孕吐)情況,恭喜晒

大宅

原帖由 frances543 於 09-4-8 10:21 發表
有, 個肚腩大左好多呀...C6都係咁講......驚

而家先第9周咋......有無媽媽同我一樣呀

我依家第8週, 自從有咗之後, 我個肚腩都大左好多呀! 仲好大食添呀, 2-3個鐘頭就要食一次野, 有時半夜都會餓醒, 所以唔肥至奇啦!

我好好彩, 除咗大食之外, 就無咩害喜(孕吐,感冒)嘅徵兆喇!

別墅

我老公都覺得我個肚腩明顯大啦...

本身我都已經係肥低架啦...再加上一餓就會搵野食...真係唔肥就假啦....

我而家先8w幾...好怕肥到control唔到呀...

別墅

我都是啦, 得果9周到, 邊有咁快見肚呀, 肚腩就大呀, 真係好鬼大食, 唔係是否心理作用定點, 總之唔可以比自己肚餓, 因為我真的試過一餓就作嘔呀, 現在早上食一個豐富早餐, 從前才食2塊飽, 唉, 點算呀, 我今次是第2胎, 好多人講生左第2胎好難廋呀, 點算呀, 又唔可以唔食呀, 唯有小食多餐呀. 其他身體就無咩轉變, 晚上起碼要去一次wei wei 呀, 反而第一胎唔會呀.
[img align=left]http://b1.lilypie.com/R0A3p8.png[/img] [img align=left]http://lilypie.com/pic/070621/MyhL.jpg[/img]

民房

我都係一樣呀, 最初第六weeks咁上下有想作嘔, but竟然比我find out到個解決方法就係食野, 重知個肚一full就唔會想嘔, 不過有解決方法都好過無la, 起碼個b會有充足嘅營養ma

不過到左而家10weeks3, 想嘔感覺都已經無mud, 而便秘都開始無la (剛剛知道有左時成日都去唔到ngng,要3~4日先去到幾粒), 之但係個肚皮同子宮成日有mang住嘅感覺, 怪怪咁, 不過我諗都係正常嘅, 其實我諗我地第1次做人阿媽真係有好多問題想知同想問, 所以大家可以互相交通下真係超級無敵好lor, 各位姊妹, 記住一有時間就同我交通下la ~~

民房

我都係第一胎, 今日7週6日, 啱啱有咗果時冇咩特別, 只係覺得啲褲緊咗, 要著橡筋褲頭棉質褲先舒服, 由兩個星期前開始作嘔又嘔唔出, 又累, 冇胃口, 咩都唔想食, 個肚嘅每一個部位都陰陰痛過, 個胸又痛, 半夜要去一次尿尿同埋會肚餓, 今個星期開始好啲, 不過好易肚餓, 一定要食嘢仲好狂會手震, 食得好密, 個肚成日肚空空, 有少少肚腩唔明顯, 去便便我有個方法就係每日食3, 4 粒西梅唔可以食太多, 所以我每日都有便便, 最多一星期有一次隔日先一次便便! 我想問下咩嘢係驗oscar呢?

男爵府

情況完全一樣,唔食嘢就想嘔,所以惟有局食,遲早變肥婆!

媽媽最愛大小b

別墅

我都係第一胎,8weeks。touch wood 講,除左個肚腩大左,d褲緊咗外(已經開始着大肚褲,反正都要買新褲),冇作嘔作悶。個胸大左,有d痛。個肚都有d陰陰痛,通常十幾秒就吾痛。有時晚飯飲多左湯,半夜要起身兩次尿尿,所以晚上飲少d水。日頭好好胃口,但晚飯胃口就差d。
我會在5月11日驗oscar,醫生話高齡產婦dBB容易患唐氏,抽絨毛或抽羊水可以驗BBDNA有冇多,多左就有唐氏勒。但抽絨毛或抽羊水都有機會流產,11-14周可以抽絨毛,但抽羊水要等16-20周先可以。驗oscar可以係12周超聲波度頸皮同抽血,如果屬唐氏high risk就要抽絨毛或抽羊水驗。

大宅

我e+成日都想嘔, 又成日食野, 剛剛兩個月, 個肚好似四五個月咁 仲好累呀~~
Cherry豬終於

大宅

個肚腩大左,幾日先一次便便,一日嘔2-3次,至少都一次,而家2個月,要着運動褲,着牛仔褲cool住個肚,好唔舒服,2-3個鐘要食一野,好驚變肥司奶

首頁

尾頁

跳至