興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

先開始大便失禁,開始連小便都失禁。而家16歲,仲會唔會開始有啲咩問題?謝謝大家

已刪除用户

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

叮妹 發表於 18-9-10 20:53
行吾切去疴?

應該行唔切加瀨左都唔知

大宅

sze811 發表於 18-9-10 21:24
應該行唔切加瀨左都唔知

我隻狗狗都有尿滲問題,依家夜晚瞓覺或者我出左街都同佢著尿片,著左片就算佢瀬左都吾會整到周圍都係,更加吾會佢自己踩到D便便或者尿尿吾開心縮埋一角。

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

laukiki 發表於 18-9-11 12:17
我隻狗狗都有尿滲問題,依家夜晚瞓覺或者我出左街都同佢著尿片,著左片就算佢瀬左都吾會整到周圍都係,更 ...

我有諗過著片但佢好多尿痾我驚如果up住對佢皮膚唔好

大宅

sze811 發表於 18-9-11 12:30
我有諗過著片但佢好多尿痾我驚如果up住對佢皮膚唔好

其實狗尿片同BB尿片一樣屙左會滲落入面,個面係吾太濕嘅,吾會up住D皮膚。
反而便便有小小麻煩,因為兜住左D便便會hi住個patpat,不過我隻狗係年紀大滲尿所以著片可以解決到個問題。

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

laukiki 發表於 18-9-11 12:47
其實狗尿片同BB尿片一樣屙左會滲落入面,個面係吾太濕嘅,吾會up住D皮膚。
反而便便有小小麻煩,因為兜住 ...

我狗連屎都瀨,你隻幾多歲?

大宅

sze811 發表於 18-9-11 13:03
我狗連屎都瀨,你隻幾多歲?

我隻狗狗13歲,你可以試下著片睇下佢反應點,有機會狗狗著左片個安全感大左冇咁容易瀬,試想下人著住條褲好急都可以忍到,但一見到廁所除左條褲就會好似決堤咁,狗狗感覺都一樣,可以慢慢試下。

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

我隻狗伯伯都就嚟15歲,後腳冇力,唔肯喺新買個盤度喺廳去廁所,前日開始瀨尿瀨屎,應該買邊款尿片?有窿伸條尾出嚟嗰隻?

淘香港/寶有冇邊隻款同店舖介紹?萬分感謝
可唔可以喺相簿加相落個人簽名度?

複式洋房

回覆 sze811 的帖子

年紀大.... 就同人一樣乜都會衰退啦...我以前隻囡18歲走左, 17歲開始行路睇野有問題, 白內障, 聽力有少少退化, 後腳無力, 揀野食。
如果視覺有問題就盡量唔好郁動屋企擺設...
俾耐性佢啦, 真係一個老人家黎架, 有研究話吠吠智力有3歲小朋友咁高, 你諗下一個3歲小朋友智力困住係一個老人家身體....

加油! 養到終老!

男爵府

回覆 polarmama 的帖子

狗尿片一定有个洞。我在 pet shop 買。我不会叫牠著。只会舖尿墊。換多些。狗不 like pampers

男爵府

回覆 anitamau 的帖子

Same as my pet. Support to feed pets until death

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我想問,如果同狗狗包尿片可以有咩心得?我買左人既尿片,但佢太瘦

伯爵府

回覆樓主

我屋企果隻14歲女女,有時訓訓下會滲尿,都試過幾次訓覺時跌粒屎仔出黎。
依家著緊呢種衫仔,入面再痴條尿墊,比狗尿片好用好多,至少唔會甩出黎

首頁

尾頁

跳至