親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

一個9歲一個4歲,去大阪跟團係咪會好d?唔洗諗咁多,但時間會趕同去d未必想去嘅地方(同埋細嗰個係要訓晏晝較)。自己去就舒服d想去邊都無問題,但我最怕就係搭車依part,因我真係唔認路同白痴……我老公都唔太識,大家有無意見俾下我,唔該唒大家

大宅

bebeching 發表於 18-9-10 18:37
一個9歲一個4歲,去大阪跟團係咪會好d?唔洗諗咁多,但時間會趕同去d未必想去嘅地方(同埋細嗰個係要訓晏晝較 ...

跟團吧!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

跟團吧!X2

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有細路又唔識認路,跟團會好啲。有咩事都有人照應吓~

wcpcelia    發表於 18-9-11 09:56

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

跟團X3

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

跟團X3

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

其實親子遊,大阪算最適合最容易了。
買本閃閃旅遊書,睇下台灣旅blog,跟足行程就得。
與其跟團咁貴,不如投資落車費(利木津巴士)、酒店(鐵路沿線)。
去下outlet,環球片場,海遊館,釣船茶屋,心齋橋,五天行程就夠了。
如玩多一、兩天,去埋神戶(麵包超人樂園)、奈良(餵鹿)。
如果不懂計如何買pass,每人一張ICOCA好似八達通咁用,貴少少但不用左計右計。

公爵府

回覆樓主

自遊行幾容易都要做功課,上網揾資料,如果唔享受呢個過程,只上討論區問去邊好,點去好,然後照跟,咁不如跟團簡單d.

珍珠宮

一個9歲一個4歲,去大阪跟團係咪會好d?唔洗諗咁多,但時間會趕同去d未必想去嘅地方(同埋細嗰個係要訓晏晝較 ...

為免盪失路或者出其他問題,跟團吧!

禁止訪問

珊瑚宮

sasoso 發表於 18-9-10 22:15
跟團吧, 玩自由行的人, 係唔會問 : “跟團好 or 自由行好 ? “ 這些問題.

X 2

侯爵府

goldpiglet 發表於 18-9-10 21:03
其實親子遊,大阪算最適合最容易了。
買本閃閃旅遊書,睇下台灣旅blog,跟足行程就得。
與其跟團咁貴,不如 ...

Icoca 張卡是否搭南海電車或JR 線都可以用呢,我嚟緊下個月第一次去大阪。

水晶宮

cibewong 發表於 18-9-10 23:12
Icoca 張卡是否搭南海電車或JR 線都可以用呢,我嚟緊下個月第一次去大阪。
...
是~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

跟團啦~真心架,我剛剛帶爸爸去完返黎都好後悔,我C6做足功課,但都係心力交瘁
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

跟團吧, 玩自由行的人, 係唔會問 : “跟團好 or 自由行好 ? “ 這些問題.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔想煩就跟團, 但都唔會有晏覺時間比你
自由行咪唔好揀咁多地方去咁囉, 搭車好似好煩, 但用心望吓就知點搭, 而且而家上網揾路都好方便

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我上之次去大阪去既景點主要坐地鐵,都好易呀 搵d地鐵附近景點,唔洗轉來轉去個d囉。
我上次4日3夜住心齋橋comfort (12歲以下小童免費入住仲包早餐)
上次去4日機票酒店連洗費洗左17k 最衰就阿仔學校假如果唔係去多2日先返。

坐南海電鐵去到難波之後跟google map行
day 1去左黑門,之後去激安坐摩天輪,dinner

day 2用海游館pass,已包1日門票+地鐵任坐(2大2小,由於細女6歲以下只買門票不用買pass)
之後食燒肉再去延羽之湯溫泉,回酒店hea陣再行超市同行去釣船茶屋

day 3 環球1日

day 4 黑門買生果,回港

wcpcelia    發表於 18-9-11 09:57

象牙宮

跟團去一次先啦!
兩公婆路痴到時搵路,分分鬧大交。

珊瑚宮

看Google map 都無信心,跟團吾使煩

水晶宮

你自己都講晒啦。。。

跟團罷。。。

首頁

尾頁

跳至