懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

37週時去產檢 肚圍差2日 到今日38週肚圍差兩個星期 但頭同腳果d就有39週 重6磅4oz 醫生建議出黎先養肥距 而家check左宮頸未熟 後日催生好驚失敗要開刀 有無jm試過宮頸未係好熟都成功催到

水晶宮

20170722 發表於 18-9-12 00:08
37週時去產檢 肚圍差2日 到今日38週肚圍差兩個星期 但頭同腳果d就有39週 重6磅4oz 醫生建議出黎先養肥距 ...

6磅幾就催生?因為驚過兩星期BB個頭太大會好難生?不過唔使擔心嘅,信醫生啦
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

大宅

wsyggk 發表於 18-9-12 00:21
6磅幾就催生?因為驚過兩星期BB個頭太大會好難生?不過唔使擔心嘅,信醫生啦
...

醫生話肚仔係草營養 距肚仔無增長反而細左係驚距吸收5到營養 所以想距早d出黎

子爵府

回覆樓主

可以打無痛嗎,我未成熟時催生真係生不如死,不過都好彩,痛12個鐘生到。有d媽媽要催生幾日嫁!

大宅

mocha20150323 發表於 18-9-12 05:38
可以打無痛嗎,我未成熟時催生真係生不如死,不過都好彩,痛12個鐘生到。有d媽媽要催生幾日嫁!
...

而家驚到失眠

子爵府

20170722 發表於 18-9-12 05:42
而家驚到失眠

其實個個情況都唔同,我朋友開左1度完全無感覺,仲自己揸車入院。

到時叫家人陪入產房,有屋企人支持好重要。

大宅

37週時去產檢 肚圍差2日 到今日38週肚圍差兩個星期 但頭同腳果d就有39週 重6磅4oz 醫生建議出黎先養肥距 ...

你係私家生嗎?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

反而系肚仔吸收唔到營養吖?你最主要就係好好配合醫生,咪太擔心吖,好快可以同bb見面喇

伯爵府

我女個陣直頭係唔夠重,預產期遲左一個星期打催生先得6磅

大宅

hohoyin731 發表於 18-9-12 09:50
你係私家生嗎?

係啊

大宅

hamsterma 發表於 18-9-12 10:25
我女個陣直頭係唔夠重,預產期遲左一個星期打催生先得6磅

出左世健健康康就得

大宅

mocha20150323 發表於 18-9-12 08:08
其實個個情況都唔同,我朋友開左1度完全無感覺,仲自己揸車入院。

到時叫家人陪入產房,有屋企人支持好重 ...

會啊 家人會陪住 希望我都無感痛

水晶宮

20170722 發表於 18-9-12 05:10
醫生話肚仔係草營養 距肚仔無增長反而細左係驚距吸收5到營養 所以想距早d出黎
...

我以為肚仔細係身材fit添
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

大宅

我⋯宮頸未熟,塞一粒催生藥,痛5個鐘開左5度,入埋產房就已經全開生得了。

大宅

lamomw 發表於 18-9-12 12:09
我⋯宮頸未熟,塞一粒催生藥,痛5個鐘開左5度,入埋產房就已經全開生得了。
...

希望我bb好似你bb感乖 早d出黎

大宅

畀面勳章

mocha20150323 發表於 18-9-12 05:38
...

公立醫院催生12個鐘唔夠3度要開刀啦喎!

子爵府

2009pp 發表於 18-9-13 13:37
公立醫院催生12個鐘唔夠3度要開刀啦喎!

我見有個媽媽好似催左兩日

男爵府

回覆樓主:

我同你好似,又係細兩週,話bb吸收唔到,我政府生,但一直有係私家check,政府直情捉我入院照左好多野,最終bb 選擇39週3出世,男仔,5磅8
而家已經13個月+,20磅+了。
不用擔心,信醫生

大宅

回覆樓主

我41週,本身順產,宮頸只係軟少少,打咗催生針都痛成10個鐘,仲要一度都唔開,最後要開刀.....我唔知關唔關我成個孕期都無咩點做運動事

大宅

sandylly 發表於 18-9-13 14:56
我41週,本身順產,宮頸只係軟少少,打咗催生針都痛成10個鐘,仲要一度都唔開,最後要開刀.....我唔知關唔 ...

我塞左藥都成6個鐘 都未有規律宮縮

首頁

尾頁

跳至