親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Hkexpress 10月中取消航班, 前幾日來全機滿座, 準時到花蓮, 下機就已經係入境排隊, 花蓮不設落地簽證, 排隊入境最右方那天是比台灣人入境的, 其他人排到都被拒的要重新排過。

正因為航班有限, 所以行李等人,而且有一間細的台灣銀行可以換台幣。

有一間電信公司, 寫明1小時內開通, 所以想馬上聯絡朋友就唔可以。

的士入市中心好快, 從落機至酒店約30分鐘內。

花蓮駛費好平。

我包了兩日車, 每日NT$3000- 遊景點

文蛋大家可去重慶路買, 一箱十幾個才幾百蚊台幣。

珍珠宮

靜初 發表於 18-9-15 08:00
Hkexpress 10月中取消航班, 前幾日來全機滿座, 準時到花蓮, 下機就已經係入境排隊, 花蓮不設落地簽證, ...

電信公司係中華,上次我買係即時開通嘅。
另外,飛花蓮係一定要有入台證,如果入台證有錯,會上唔到飛機。

wcpcelia    發表於 18-9-15 18:11

子爵府

MissMaMa 發表於 18-9-15 10:28
電信公司係中華,上次我買係即時開通嘅。
另外,飛花蓮係一定要有入台證,如果入台證有錯,會上唔到飛機。 ...

係呀。 上機前已睇左台證。

我見上網有人講要一小時內, 去到見到佢都寫住1小時內開通。

珍珠宮

靜初 發表於 18-9-15 10:29
係呀。 上機前已睇左台證。

我見上網有人講要一小時內, 去到見到佢都寫住1小時內開通。

我自己的經驗是不需要,上到的士已經打電話訂檯食飯。

子爵府

MissMaMa 發表於 18-9-15 10:32
我自己的經驗是不需要,上到的士已經打電話訂檯食飯。

嗯。 知道。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

男爵府

花蓮坐火車去宜蘭45分左右添 ! 可惜10月底無了直航, 我想再去呀....

首頁

尾頁

跳至