自由講場

跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

事情是我 將會 去台中旅行,地方唔太熟又諗緊訂邊區的酒店比較方便,咁我就在bk的出埠旅行問下有關酒店的問題,老實講,我都好客氣咁問,
只係想睇下有住過的過來人可分享下,但唔知點解有d人問非所答又串串貢,
真係咩人都有

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21907109&extra=page%3D1

男爵府

9204mrs 發表於 18-9-18 23:21
事情是我 將會 去台中旅行,地方唔太熟又諗緊訂邊區的酒店比較方便,咁我就在bk的出埠旅行問下有關酒店的問 ...

其實佢都岩,真係自己睇下地圖自己衡量覺得係遠定近好啲,去旅行有啲人為左去某個地方會搭幾小時車,左轉右轉都唔覺得遠,有啲人叫佢坐3分鐘巴士轉5分鐘鐵路都話遠的
不過也明白你的無奈

侯爵府

事情是我 將會 去台中旅行,地方唔太熟又諗緊訂邊區的酒店比較方便,咁我就在bk的出埠旅行問下有關酒店的問 ...

我都會問人意見、有時候去旅行就係吾知當地乜環境、例如曾經想book 一間酒店、見到幾靚又已經google 過知道近鐵路、都方便掛、點知另一網友話個到近紅燈區晚上好吾安全、夜晚個頭又特別多醉酒佬添、好彩未book ...如果下下google , 吾冼上forum 同人交流啦。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我多數係網上打由邊到點去邊到,跟手有會好多網頁有講。

去得自由行真係無google map唔掂

男爵府

男爵府

SaBB 發表於 18-9-18 23:33
我都會問人意見、有時候去旅行就係吾知當地乜環境、例如曾經想book 一間酒店、見到幾靚又已經google 過知 ...

你google左地點,大約行程, 只係再攞意見就好合理。
好多人問之前完全無睇想去邊,住邊, 梗俾人話。 我上FB睇都好多人未search先問, 一定俾人圍插。
通常都要有行程加幾間心水酒店先問就合理啲。

子爵府

嗰邊係有幾個以串人為樂嘅人,或專門回覆一堆不設實際嘅答案,所以嗰邊越來越靜

Sand8148    發表於 18-9-19 09:40
Hi

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

但事實你問近唔近呢d問題又真係google map 已經解答到,google map 有哂行去幾耐,搭咩車搭幾耐呢d資料,如果你問間酒店服務好唔好,房舒唔舒服就唔同講法啫

luvkaka    發表於 18-9-19 11:26

男爵府

其實你將你個問題係google到打就有答案,選擇景點遠近喜好真係人人唔同,你搵左basic資料,安排上有困難再上forum問人會好d

侯爵府

拿唔係串你,你標題寫遠或近又真係伸手黨咗D,
下次寫間酒店好唔好再伸延問落去會好D,
或自己睇酒店網站評語都得啦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

旅遊版係咁

大宅

其實我都有幾間心水,唔知住逢甲定係近火車站,不過咁啱又見呢間酒店
幾新又大d,所以上來問下,可能我問得唔係咁好,不過我覺得都唔洗咁嘅態度答人囉!好似你地咁友善都可以答到㗎嘛!多謝你地善意提醒我

珍珠宮

karen508hk 發表於 18-9-18 23:41
嗰邊係有幾個以串人為樂嘅人,或專門回覆一堆不設實際嘅答案,所以嗰邊越來越靜
...

好多時答案質素同問題質素成正比嘅
當有正常嘅問題岀現,得到嘅答覆,係會學到唔少野

呢度已經係伸手黨嘅溫室~

LCHF    發表於 18-9-19 23:12

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sambb 發表於 18-9-18 23:39
你google左地點,大約行程, 只係再攞意見就好合理。
好多人問之前完全無睇想去邊,住邊, 梗俾人話。 我 ...

見到D人問..

日本4日有乜玩..

呢D一定比人話

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

旅遊版係咁,我曾經試過上網睇過做過資料搜集都無答案又諗唔掂去問下,結果有人為串而串仲九唔搭八,以後都唔過去。
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

禁止訪問

琥珀宮

回覆樓主:

珍珠宮

我間唔中有蒲那边,有d人真係問得幾空泛,當正呢度d人係佢travel planner, 簡單功課也check就問,或問得好空泛好低 ,引到有幾位串開有條癮,個個問佢地都唔客氣。
其實,你問題不算過份,但遠近定義人人不同,不過你唔好彩,咁啱撞正他们。。。等下,那边都有好心JM會幫到手。

子爵府

旅遊版係咁,第一次去做晒功課都諗唔掂,想問都唔敢,爬文見回覆都係串人居多 講真你地成日去慣去熟,唔駛串d第一次去嘅人嘅。 咁當然好多伸手黨都唔要得啦。

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

呢個問題又的確真是google map可以幫到你喎,我覺得佢地都係講事實,只係直接左d

首頁
12345...22

尾頁

跳至