論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印尼姐姐,出年二月完約,一早已話不續約。今年summer 放左近兩星期假返印尼,回來話有咗BB, 早兩日佢話要提早break contract, 一個月通知。想問我應點做?我仲要負責什麼?

複式洋房

回覆 SweetieBaby 的帖子

我記得你要買回程機票比佢。

禁止訪問

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

佢肯自己走都仲好啲, 快啲請過新姐姐啦,祝好運

wcpcelia    發表於 18-9-24 15:04

每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

回覆樓主

除了機票,還有什麼要負責?還會有什麼大假欠她嗎

水晶宮

SweetieBaby 發表於 18-9-24 11:29

一定要拎外傭辭職信, 唔好口講。最好係cam面前遞交, 及表示佢自己主動辭職。
天空之城, 快樂之地

別墅

佢肯自己走, 你真係好好彩!

水晶宮

yingmi 發表於 18-9-24 13:14
佢肯自己走, 你真係好好彩!

同感!!
大肚工人肯自己辭職, 算係咁

水晶宮

SweetieBaby 發表於 18-9-24 11:29

個工人係你嘅, 佢放咗幾多大假你要知, 其他人幚唔到你。總之未放的大假在佢離職時要補錢比佢。

複式洋房

請過個新嘅工人姐姐啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

佢自己肯走, 即刻比機票, 人工, 即叫佢走, 因留多日改變主意, 你就煩。

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

GMIMI 發表於 18-9-26 12:47
回覆 lily-of-valley 的帖子

同意, 同FRIEND 傾多幾句, 可能立即改變主意

你若見過我thread, 知我以前肥廢人cornellia, 來HK, 係專誠想大肚, 因要屈 If you have baby,your employer cannot terminate you,need to give you holiday and money.

男爵府

回覆 SweetieBaby 的帖子

如佢唔做,記得叫佢簽 resign letter,否則倒頭嚟告你炒懷孕工人。唔肯寫或簽,就錄影低佢唔做的對話。

首頁

尾頁

跳至