論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今早男主人睡覺時被BB的哭聲吵醒,於是想叫工人看看BB,於是大聲叫了工人的名字一聲。
工人就衝入主人房說BB哭不是她的錯,工不能罵她,然後哭了很久。之後男主人起床上班,發現工人沒煮早餐,男主人想跟工人說話,但工人不理他。
今早到現在,工人不肯說話,不肯照顧BB,不肯吃東西,點算?

JD930    發表於 18-9-26 16:50

大宅

妹仔大過主人婆,當自己先係主人嗎?佢絕食我唔會理佢,但唔理 BB 唔做嘢我會當佢曠工,扣人工

大宅

MichEAL82 發表於 18-9-26 15:17
妹仔大過主人婆,當自己先係主人嗎?佢絕食我唔會理佢,但唔理 BB 唔做嘢我會當佢曠工,扣人工
...

工人有做家居清潔,只是不理BB,不吃飯,不說話。
男主人想今晚跟工人談談工作表現,但怕關係更惡化。點算?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

想炸亞sir嬌, 炒得。

大宅

lily-of-valley 發表於 18-9-26 15:22
想炸亞sir嬌, 炒得。

炒工人又要洗一筆錢,又有一段日子沒人用,所以一直忍。我覺得現階段不合適談工作表現,但不話她幾句不行。

大宅

月亮BB 發表於 18-9-26 15:20
工人有做家居清潔,只是不理BB,不吃飯,不說話。
男主人想今晚跟工人談談工作表現,但怕關係更惡化。點算 ...

佢擺明公主病上身想阿 sir / 你氹返佢,我覺得今晚係要傾,但係以強硬態度問佢咩事同想點,我唔會提及佢絕食,因為與我無關。但會話佢今日無煮早餐同無照顧 BB 係故意違反指令,俾個口頭 warning 佢。

JD930    發表於 18-9-26 16:51

大宅

MichEAL82 發表於 18-9-26 15:39
佢擺明公主病上身想阿 sir / 你氹返佢,我覺得今晚係要傾,但係以強硬態度問佢咩事同想點,我唔會提及佢絕 ...

此外工人平日衣著比較性感,經常要善意提醒她。前排看CAM,發現工人和BB獨處時,工人下身只穿內褲。應該裝作看不到嗎?

wcpcelia    發表於 18-9-27 09:59

子爵府

月亮BB 發表於 18-9-26 16:07
此外工人平日衣著比較性感,經常要善意提醒她。前排看CAM,發現工人和BB獨處時,工人下身只穿內褲。應該裝 ...

發脾氣,故意唔做嘢,佢係老幾?一定要抦佢,仲要亞Sir 抦佢,唔好俾佢食住呀?

屋企只著底衭,你話你係cam 睇到喎,不合適喎,要攞返個僱主强勢,抦埋依樣

我係美容院聽到個case, 有個工人只著住個Bra bra 拖地

別墅

只著內褲照顧bb真係接受唔到囉(emoji)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

此外工人平日衣著比較性感,經常要善意提醒她。前排看CAM,發現工人和BB獨處時,工人下身只穿內褲。應該裝 ...

嘩, 咁都得, 只穿內褲, 著得性感,叫佢無人在屋都要著返條長褲。 想打亞sir主意。 如亞sir對佢無興趣, 分分鐘屈你老公非禮。

乜都假, 炒咗件野先。 因想坐你個位, 在你老公面前扮對baby好好。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

下身只穿內褲

大宅

呢個工人心術不正,再駛一筆 agent fee 都要換。

另外叫阿 sir 特別避忌,如非必要都唔好同佢接觸,有咩指令由你出口俾工人,以免佢勾引阿 sir 唔成屈佢非禮。

換人都唔係聽日就換到,你今晚最好順便 warn 埋佢著衫唔撿點,或者你陣間直接係 bossini 果類平價舖頭買幾件黑色 t-shirt, 同埋長褲,要佢係屋企時著,當制服。

大宅

回覆樓主:

只着低褲好唔衛生,仲要湊B. 我會 warn.
我家姐姐一定長褲,佢有短褲,
只會訓覺先會換黎着.

男爵府

唔理bb時得亞sir喺屋企?早餐係唔係工作要求之一?好多詳情未交代。可以話亞sir唔想睇到cam影到佢只著底褲,家人都唔會何況佢唔係。

大宅

juanmc 發表於 18-9-26 22:25
唔理bb時得亞sir喺屋企?早餐係唔係工作要求之一?好多詳情未交代。可以話亞sir唔想睇到cam影到佢只著底褲 ...

今早ah Sir睡覺,女主人去廁所。
平日工人有煮早餐給ah Sir,工人看到什麼就煮什麼,今日說ah Sir沒吩咐。

侯爵府

咁都得?即男主人都會睇到囉。
你一定要記錄低留片留相佢咁著,以作証。

大宅

princesscupcake 發表於 18-9-26 22:42

咁都得?即男主人都會睇到囉。

剛才跟工人傾過,工人說不滿意她的態度可以炒了她。點算呢?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

月亮BB 發表於 18-9-26 23:13

同agent 講咗未?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

月亮BB 發表於 18-9-26 23:13

一個月通知佢.佢梗係想你炒多份糧. send 份投訴去入境處,講不服從內容同衣著不檢點,有片比片.

大宅

connie06 發表於 18-9-26 23:49
同agent 講咗未?

聽日先講

首頁

尾頁

跳至