懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果我星期一去政府驗oscar
星期二第一次去健康院
星期三去驗nifty
連續三日會唔會唔夠血抽
因為某d原因,我抽血只可以抽左手

大宅

NNL1012 發表於 18-9-30 23:20
星期二第一次去健康院
星期三去驗nifty

如政府知你做nifty , Oscar 可以唔抽血。
同埋每次抽好小血。點會咁易唔夠血呀

複式洋房

星期二第一次去健康院
星期三去驗nifty

我想話,9月時我去瑪加烈驗Oscar, 抽左我4 支半血(emoji)
我唔知抽甘多驗乜,但隔2日有姑娘打比我叫我去飲糖水,話驗到血糖偏高⋯⋯

複式洋房

星期二第一次去健康院
星期三去驗nifty

政府oscar抽一管血,健康院抽三管血,Nifty抽一管血。我自己係抽完oscar再抽Nifty,Nifty果陣護士幫我吉番同一個針洞,健康院就抽另一條血管。三樣野喺兩個星期內完成,完全冇問題

複式洋房

回覆樓主:

果陣我三樣都係被抽左手

大宅

Mi2266 發表於 18-10-1 00:13
我想話,9月時我去瑪加烈驗Oscar, 抽左我4 支半血(emoji)
我唔知抽甘多驗乜,但隔2日有姑娘打比我叫我去飲 ...

我前兩日去瑪嘉烈都係抽咗4支定5支血!但我抽右手!抽完成隻手瘀咗

複式洋房

我都睇到幾個post有人提過係抽4支
咁有去政府驗都好吖,早d check到血糖偏高可以自己留意下,所以我都想幾邊都check下

複式洋房

ms_silly 發表於 18-10-1 00:13
政府oscar抽一管血,健康院抽三管血,Nifty抽一管血。我自己係抽完oscar再抽Nifty,Nifty果陣護士幫我吉番 ...

我係連住三日抽
我驚抽到瘀左到第三日睇唔到血管

複式洋房

Yaty 發表於 18-10-1 00:20
我前兩日去瑪嘉烈都係抽咗4支定5支血!但我抽右手!抽完成隻手瘀咗

有d話抽1支,有d話抽4支
睇黎人人唔同
我都驚抽到瘀晒到第三日揾唔到血管

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我每次抽血都系同一隻手。

複式洋房

我都係抽4枝。(emoji)。好在我吾洗在抽。抽完個個位黑左成個星期。個人暈左幾日

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

NNL1012 發表於 18-10-1 01:24
我係連住三日抽
我驚抽到瘀左到第三日睇唔到血管

唔怕架,有d人喺醫院一日要抽十幾次架
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

NNL1012 發表於 18-10-1 01:27
睇黎人人唔同

我都抽左 4支,不過只係吉一下,唔駛驚 政府抽呢4支驗好多野,地貧呀肺炎呀aids都會驗埋

珍珠宮

NNL1012 發表於 18-10-1 01:23
我都睇到幾個post有人提過係抽4支
咁有去政府驗都好吖,早d check到血糖偏高可以自己留意下,所以 ...

我覺得政府果d人抽血已經抽到手爐火純清 佢地一日抽幾百個人,熟手到may埋眼抽咁滯....

我都係咁話,政府有得抽都好,慳返去私家驗,我去私家生只需比$40佢地會request政府比返抽血report 就得

男爵府

kmbb519 發表於 18-10-3 12:59
我覺得政府果d人抽血已經抽到手爐火純清 佢地一日抽幾百個人,熟手到may埋眼抽咁滯....

...

我都覺政府做開抽大肚婆血d姑娘又快手,又唔會抽到你瘀。我私家有需要抽時反而瘀到隻手好似病變咁。

珍珠宮

KILW 發表於 18-10-3 13:18
我都覺政府做開抽大肚婆血d姑娘又快手,又唔會抽到你瘀。我私家有需要抽時反而瘀到隻手好似病變咁。
...

係呀,去政府抽果時都見到,等起碼半小時,排幾十人,計到佢地一日抽幾多個人,咁樣練習法..... 反而私家唔會日日有幾百人咁多要抽呢

複式洋房

kmbb519 發表於 18-10-3 12:59

...

咁又係,日日都不停抽,應該ok嘅
咁希望果日快d搞掂,唔洗等咁耐

男爵府

NNL1012 發表於 18-10-1 01:27
睇黎人人唔同

抽完用力少少按住棉花,唔用力按都會瘀...我初初抽T21 時唔知,醫生又冇講,我瘀左一星期有多先散...跟住去健康院再抽同姑娘傾開幾句,佢叫我用力按,我係健康院抽完兩次都冇瘀

首頁

尾頁

跳至