自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

四面神好靈驗?

前日去探老公的婆婆, 之前話佢情況突然轉差, 後來又穩定返. 尋晚失眠, 想起老公婆婆, 覺得佢都好慘, 因為在院舍幾年, 不能食, 講, 睇, 行. 但當然, 親人係會唔捨得佢, 但佢繼續咁樣落去, 真係唔知對佢係咪好.

尋晚向四面神求回應, 講話人唔知點樣係對佢最好, 上次話捱唔到, 又過了. 希望神可以幫忙做個決定, 今日就收到醫生電話, 婆婆呢兩日會走.

心裡都難過, 但可能咁樣係對佢最好, 佢唔需要再辛苦. 但心裡面諗, 係咪真係咁靈驗?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我覺得算係應驗左!

子爵府

babynetnet 發表於 18-10-8 11:31
我覺得算係應驗左!
但我無去四面神廟, 只係心入面求佢幫我地做決定. 雖然探佢已經係無乜反應, 但宜家咁應驗, 心裡面又覺得難受.

我真心覺得佢地成家都唔能夠做到一致決定. 婆婆的仔女都年紀大, 孫都結埋婚(即係我老公). 宜家日日探佢的仔女, 其實都辛苦, 佢自己長期臥床亦都係辛苦. 但孫女又唔肯放棄, 堅持, 但佢又要返工, 唔可以成日探.

希望今次對佢地係一個好既決定, 係神既安排

伯爵府

回覆樓主:

咁你平時有無拜開四面佛?
還左自己心安理得,神明又開心,何樂而不為!

子爵府

babynetnet 發表於 18-10-8 11:42
咁你平時有無拜開四面佛?
還左自己心安理得,神明又開心,何樂而不為!
...
有, 但我果時係休息先可以去拜, 宜家返工, 拜唔到, 可能要搵日請假去

伯爵府

回覆樓主:

又睇唔到野、又食唔到野、又講唔到野、又唔行得,何必要老人受咁耐苦呢,依家離開左對老人係好事!

男爵府

紫翹 發表於 18-10-8 11:16
四面神好靈驗?

前日去探老公的婆婆, 之前話佢情況突然轉差, 後來又穩定返. 尋晚失眠, 想起老公婆婆, 覺 ...

當然算靈驗

伯爵府

2019勳章

當然要去還啦! 對婆婆係種解脫

首頁

尾頁

跳至
熱門主題