自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

自問30中,唔太後生又唔太老,工作可以做到60。因為結婚生仔之前無心再考上去,但我已經到盡,無得再升。但我內心有喲空蕩蕩,我應唔應該再進修,之後再上一級呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

有心有力咪做

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

30中好後生啫
我40中就真係到頂喇

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

睇自己取捨。 我有朋友讀完 master, 毅然放棄事業,主力照顧孩子家庭,都10年了。 也有朋友冇結緍,一路進修,做到公司最大果個; 幾兄弟姊妹結晒婚,由她負責照顧老年父母。

如果樓主想更進一層樓,要預投放係屋企的時間很少。 你伴侶支持好重要。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

vickykiu 發表於 18-10-11 08:24
自問30中,唔太後生又唔太老,工作可以做到60。因為結婚生仔之前無心再考上去,但我已經到盡,無得再升。但 ...
你自己已有答案。。

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

tester5 發表於 18-10-11 08:36
你自己已有答案。。

係既,jm你真係好明白我

男爵府

yucl_hk 發表於 18-10-11 08:38
唔好打工,自己開公司

無呀,我比較保守

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

vickykiu 發表於 18-10-11 08:24
自問30中,唔太後生又唔太老,工作可以做到60。因為結婚生仔之前無心再考上去,但我已經到盡,無得再升。但 ...

睇你自己,我就冇乜上進心。到頂,人工足夠生活就ok。
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主

自己諗,重有30幾年做,日日復日日,人工又唔會點加,但隱定,只係自已想見識下去見高一級,但學歷又唔夠,如果進修一兩年就可以!只是有時見工都要有運氣,唔係夠入場券就可以

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

女人到頂有咩所謂,有男人愛錫先係終身成就

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

vickykiu 發表於 18-10-11 09:13
自己諗,重有30幾年做,日日復日日,人工又唔會點加,但隱定,只係自已想見識下去見高一級,但學歷又唔夠, ...

如果你仲想向上爬,讀咗先。到時先至再諗見工嘅問題
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

有心有力 不妨努力再上ㄧ層樓

首頁

尾頁

跳至