自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

秀茂坪發生襲擊傷人案。因有人在車廂內嘔吐,雙方為清潔費用問題爭執⋯

你如果想嘔會點做?
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1025_00822_001.html

男爵府

我個小朋友好易暈車浪,上車預備晒啲嘢俾佢嘔,盡可能唔麻煩個司機,有次清理咗一大半但車門位清理唔到,同司機講,佢都係咁意收番50蚊!
自己都唔想處理呢啲污穢嘢啦,更何況陌生人要幫你善後,不過車廂好似有指引收幾錢清潔費,係唔係司機開大口呢?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ourrr 發表於 18-10-25 11:01
秀茂坪發生襲擊傷人案。因有人在車廂內嘔吐,雙方為清潔費用問題爭執⋯

你如果想嘔會點做?

我以前成日嘔,手袋長期有膠袋。如好想嘔,我會袋定或者揸喺手,隨時攞出嚟
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

我覺得係有人飲完酒係人地架車到嘔,你估拍戲咁 嘔完行落車就走?診所都收返你清潔費啦!何況你嘔污穢人架車喎,人地要做生意架

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

多年前阿女試過嘔奶嘔 係的士到, 我已經盡量清潔, 落車嗰陣我都畀多咗 二百蚊, 我係咁講唔好意思因為實在趕時間,冇時間 幫手抹返, 請司機幫忙。
總有離別的時候

男爵府

2024年龍年勳章

最慘嘔完清潔完都仲有陣味

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

我試過小朋友嘔奶...我同架車都一身係
司機停埋一邊,我清潔好晒座位先再開車,司機好好無比說話我聽,仲提供埋水比我洗手
最後比多少少車資

寶石宮

2023年兔年勳章

crystal媽咪 發表於 18-10-25 11:57
我以前成日嘔,手袋長期有膠袋。如好想嘔,我會袋定或者揸喺手,隨時攞出嚟
...

有備無患

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

搞到混戰

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Poyau 發表於 18-10-25 13:57
有備無患

以前係有經驗嘅嘔吐者

Poyau    發表於 18-10-25 14:52

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

嘔先超臭, 我最少比多300等人地幫手洗車

琥珀宮

珍珠宮

這新聞令我想起,讀幼稚園時有一日放學時無啦啦係校車度嘔,落車時個保母同媽講今次第一次嘔就算,吳收清潔費,下次就一定要收

公爵府

回覆樓主:

上次c6唔飲得又要扮飲得,上車前想嘔又唔講死忍,到落車果刻頂唔順噴左落的士度,火都黎,司機收左$350清潔費,我勁唔好意思lo

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

講真,我小朋友係易嘔,我們一向有兩三個膠袋喺身。

而我試過飲左酒上車,我問司機有無膠袋,佢都比左幾個我,真心嘔污糟架車,真係有排搞清潔,司機都好慘

子爵府

我都易嘔, 所以長期有膠袋喺身.
如果我上架車聞到陣嘔吐味 (甚至聽到人嘔), 我都會嘔,

提外話. 我覺得用Sx個膠袋最好, 因為xF膠袋夠厚, 唔驚穿 試過喺街見有人嘔, 即刻拎一個俾佢用

寶石宮

ccli629 發表於 18-10-25 14:45

呢隻膠袋又真係幾好喎!好過透明嗰啲

大宅

牛年勳章

ccli629 發表於 18-10-25 14:45
我都係

侯爵府

我女搭親車都會暈車浪嘔,所以每次出街袋一定會有膠袋,最近發現依隻保鮮袋,細細盒好方便,搵起上黎都易啲

首頁

尾頁

跳至