夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

以前都出過post先交背景
結婚3年 一直住6299家
有3歲仔仔 女女剛出世
屋不大 7個人+隻狗而家加埋女係8個
住屋問題一直十分困擾我
C6 經常番大陸工作 長期得我面對佢屋企堆人
我地已經去到一個月見一次
上年有左女女 我諗c6會正視問題
一直同c6講租屋問題
佢唔表態
我頂唔順番左娘家住一排
一直我有番工 人工都還好 有2萬幾
無特別問佢拎家用
9月尾我問佢拎家用因仔仔交學廢
我生完女女都未番工
佢話要我番去住
意思係唔番去住唔想俾
我問埋6299 係咩意思 異口同聲話要番去住先俾
最後我同父母上左佢屋糟
過左幾日我99先肯過數俾我 仲要唔係我c6出
C6再同我傾電話 怪責我上屋企搞事 話我有積蓄做咩唔出
再怪我同娘家照顧孩子唔好
但佢自己都無關心仔女

而家我復工 自己出錢租緊萬幾單位
無同c6講 因不期望佢出錢 亦唔想佢屋企人知道
幾位朋友 長輩 我媽媽 建議我決定離婚
社工勸我考慮清楚 為左2個小朋友我已經開始習慣獨處 獨自照顧孩子
整整一年我地係一個月見一次

假如 無咩感情 係咪應為孩子
裝成一個完整的家?我很迷惘

剛同佢通電話
佢話已盡力同家人配合
繼續迫我番去住 堅持間屋同佢屋企人無問題係我有問題
主要係隻狗+佢細佬態度十分惡劣
咩都話唔鐘意 又話bb喊糟 大仔賴尿都唔鍾意
隻狗又唔係乖 試過話個身有吸血蟲
曾經有2次想咬我個仔 全屋人視而不見
當年騙我會處理隻狗 一直不了了知
6299就慣常寵孫 成日塞個電話俾個仔
99搶住同孫訓 唔俾同我訓 係我番完娘家先搶番個仔
我同健康院覆診姑娘話我唔見精神科都要見社工輔導
唔可以再住係到
我同c6講佢地話我精神壓力大要見精神科係0反應

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chujai127 發表於 18-10-27 08:24
有3歲仔仔 女女剛出世

…………

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

佢個心係大陸只想搞生意
我唔會勸到佢番黎

我大部分時間番夜班 先照顧到孩子

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chujai127 發表於 18-10-27 08:39

佢個心係大陸只想搞生意

大宅

chujai127 發表於 18-10-27 08:39

佢個心係大陸只想搞生意

我就會一手攪惦所有離婚文件比个C6簽名拜拜?咁既男人要來有乜义用,佢係大陸九乜做你又吾知,晚晚風花雪月大魚大肉家用又吾比算了,所以千奇咪比佢知你有幾多,佢只想陰乾你到時你就慘上加慘?我係過來人冇點
你jm!

珍珠宮

呢個男人,吾顧家,dump 得

子爵府

回覆樓主:

其實依家都同單親無分別啦

翡翠宮

回覆樓主:

你呢個老公要黎把鬼
淨係奶奶比錢嗰part我已經離左9世
完全吾值得留戀
有個咁既老豆不如無老豆

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

結3年就咁,當初點解結?
一個月見一次幾耐? quality 如何?
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

唔俾家用,咁佢仲上大陸做野做乜,
完全冇錢丶冇時間俾你,
連關心都冇,
飛得佢太遲。

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

感情咁差見咁少都生到第二胎咁勁,你C6完全唔掂,拿拿聲離婚

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

自己諗吓係咪可以同呢個人過埋下半世啦!呢個男人好明顯自私到一個頂點,佢有$比你同對仔女都仲話可以為左生活而留底,依家佢$又唔比仲要受佢氣留黎做乜。

男爵府

chujai127 發表於 18-10-27 08:24
有3歲仔仔 女女剛出世

離婚啦。咩都無得依靠,要黎把鬼
做人,5好難为自己

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

點解咁都可以生第二個

第一個意外都可以理解,第二個去到一個月見一次,又唔理你死活,一個人對成條村,自己就一個人上大陸住un un 腳,分分鐘多條女/二奶,又有個正印俾少少錢就屈響個舊屋幫佢生仔等佢做掛名老豆,咁既男人飛左10世啦

子爵府

回覆樓主:

人唔在
錢唔俾
佢嗰邊嘅人亦唔支持
同單親無分別
社工叫你諗清楚無唔啱,咩決定都應該諗清楚嘅
本身佢家人會幫手揍嗎?
你離婚後自己一份糧夠養一家三口嗎?
個初生點呢?
自己娘家幫唔幫到?

如經濟和人手都有,離婚算啦

公爵府

牛年勳章

樓主, 老公係大陸搞生意, 定打工, 如果搞生意, 妳知唔知佢有無生意, 找到食嗎? 佢在大陸, 住在那? 妳現在經濟狀況, 頂得幾耐, 又番工又揍二個, 好快大的上幼稚園, 好多雜費, 外家幫到妳揍孩子嗎? 社工說得對, 小孩還小, 既然租左樓, 手續的嘢, 唔洗咁快諗, 安頓哂, 再看下個男人, 未來幾個月會點, 妳已經明確咁搬出來, 他有咩行動有咩盛意, 妳會決定到的, 此刻, 沉殿下先

大宅

回覆 stella^^ 的帖子

你講得岩有段時間佢做gym睇波
但講到自己好忙搵錢無得食無得訓
我係香港就番工湊仔一腳踢

大宅

回覆 anyuser18 的帖子

我搵錢ok我自己都好努力 讀埋個part time course
剛畢業會加人工
將會30k 起薪
娘家也全力支持我

大宅

回覆 CMMANDY 的帖子

佢係搞生意聲稱一個月有30k
但d錢從無過我手

翡翠宮

chujai127 發表於 18-10-27 23:16
回覆 anyuser18 的帖子

我搵錢ok我自己都好努力 讀埋個part time course

拿拿聲飛

首頁
12345...6

尾頁

跳至