夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

本身都已經關係唔好,為左個小朋友,已經好努力咁唯繫住大家既關係,有時好好地,又比個99出黎攪破壞、就算知道老公去偷食,我都已經唔出聲!一味就係為左個小朋友,希望捱大左就算。
但係我發現,跟本唔係咁。呢個人!跟本人心無滿足!

我早六起身整好個女返學,自己又死去返工,累到死咁放工。返到娘家飯都無得食,就返帶女返屋企屋企教功課、溫書!整到十點幾十一點!先至整理自己然後去訓!

佢就放6,有時八九點先返到屋企,自己煮野食!有心情就打擾下我地兩母女,攪到個女情緒差,佢就當有趣!

星期六佢就放假,五天工作!我就照舊去返工!但都唔洗只望佢幫手揍女!又係靠我自己。

星期日一同放假都係得我自己一個揍!

跟本單親!同已經去到唔想救段關係!

佢人工係我人工既三倍,但唔會比一個幾毫到你手,個女既洗費就指意哂我出。雖然屋企燈油火立我唔洗比。不過就日日有說話聽。例如白食白住!例如得佢一個出錢。其實好無視我!

我唔知係咪自己好小器!
我只係想佢幫下手!我揍女、佢唔好打擾我地。
或者我全心揍手,佢就唔好掛住係到溫女!
家務都做下!

唉.....真係好想分開!

侯爵府

竹子晴 發表於 18-10-28 21:55
本身都已經關係唔好,為左個小朋友,已經好努力咁唯繫住大家既關係,有時好好地,又比個99出黎攪破壞、就算 ...

仲想,比我就趕佢走,同個女好好生活。

男爵府

本身都已經關係唔好,為左個小朋友,已經好努力咁唯繫住大家既關係,有時好好地,又比個99出黎攪破壞、就算 ...

離婚啦。咁既夫妻關係仲傷害小朋友
做人,5好難为自己

子爵府

回覆樓主:

樓主一定唔係小器
日日比說話真係叫佢食屎啦 樓主忍唔到就唸後路 再咁落去好易屈出病

大宅

我以前都受唔少氣,話我賺得少,我病咗都要比佢話,出埋粗口鬧我pk, 個女咩都最好,老婆就當死咗

填份申請離婚表warn吓佢

男爵府

人工多你三陪,理應負責多啲開支,才公平公正。
否則仍存自私心,萬一離婚都係算死草。

為合理而爭取,合力經營之餘都要適當保障自己!

別墅

畀面勳章

回覆樓主:

你老公可以説係男人中的威威豬, 三倍人工唔洗俾家用! 而你在阿太們係佢地心中的無用鬼, 結婚竟然一毫子都攞唔到.......
咁其實你和他算在經營一個家嗎?

別墅

bbiq 發表於 18-10-28 22:48
我以前都受唔少氣,話我賺得少,我病咗都要比佢話,出埋粗口鬧我pk, 個女咩都最好,老婆就當死咗

填份申請離 ...

你都好啲。叫做錫個女。我個個係兩個都唔錫!
我心想走,但又唔想小朋友被單親。
雖然我個女都唔鐘意佢老豆,不過如果捱到有一日佢出手打我就一定走

別墅

In2c68 發表於 18-10-29 01:19
你老公可以説係男人中的威威豬, 三倍人工唔洗俾家用! 而你在阿太們係佢地心中的無用鬼, 結婚竟然一毫子都攞 ...

其實我唔攞家用,我都覺得問題不大,因為我覺得夫妻不是分身家而走在一起,佢人工係我既三倍,我同意佢要負責大部份開支,但其實佢都已經供樓,同燈油所火立,我既開支就係全包個女既所有費用同自己既開支。咁都仲要攞家用?

我只在乎我可以安安靜靜咁帶大個女,
唔想一起身就比人話我痴線,話我係衰人、癲婆等話說....或者單單打打。第一對個女心靈唔好,第二夫妻做到咁真係心都淡,本已經唔想理呢個人,好似個女咁日日扮聾扮啞。仲要偷食溫女,我都扮盲。只係一心用儘佢既資源帶大個女。
但佢而家日日單單打打,說話難聽。我真係好想離婚帶個女走。

因為本身我同個女既洗費我都係咁自己出開,
變動既只有返娘家住或租劏房仔,活出我本有既顏色同快樂。起碼唔洗日日聽到啲垃圾說話,自己都感到自己開始有情緒病。

侯爵府

畀面勳章

其實只係偷食都不可以原諒啦,佢仲咁多樣,真係早走早著

子爵府

回覆樓主:

又唔出錢又唔出力仲要偷食
呢啲男人要嚟做咩呢

子爵府

咁的情况即係你已接受佢出去搞搞陣?

別墅

jy0022 發表於 18-10-29 10:00
咁的情况即係你已接受佢出去搞搞陣?

係呀,已接受。原因。我都無同佢攪好內,
因為多數攪完我就會陰道炎,睇下醫生又千幾,
所以唔會攪,加上佢對我唔好,根本另到我唔會同佢攪。只想借佢既資源養大個女就算數。

別墅

anyuser18 發表於 18-10-29 09:58
又唔出錢又唔出力仲要偷食
呢啲男人要嚟做咩呢

要佢啲資源,例如有地方住,水電。慳住啲先。
咁又拖到個女咁上下大。

別墅

竹子晴 發表於 18-10-29 08:33
其實我唔攞家用,我都覺得問題不大,因為我覺得夫妻不是分身家而走在一起,佢人工係我既三倍,我同意佢要 ...

你老公偷食瘟女你都都忍佢,唔怪得佢咁對你同個屋企喎,你連最基本既底線佢都可以盡踩,佢又何須要尊重你,話你咪話你,鬧你咪鬧你,你連底線都冇,佢鐘意點踩你就點踩你啦,佢跟本睇你唔起。因為佢連表面功夫都唔使做俾你睇啦。

男爵府

回覆 竹子晴 的帖子

係咪第一次首先佢已經搞搞震左,然後你同佢搞先有陰道炎呀掉轉左講法同佢搞親有陰道炎, 比曬借口佢

我個c6都係呀,咁耐以黎都冇事,唯一一次冷戰勁耐聽啲豬朋狗友講去玩。返黎再搞我就奶野,睇左幾次成幾千
有時真係呀,係屋企幫唔到手都要整下個囡搞到佢唔開心,個家什麼都唔上心,一個唔該就搞搞震,有時真係望呢啲男人要中招睇下醫生

我個件燥到底都郁手郁腳嫁,念佢有起大事都會緊張個囡(大病之類)平時做偽單親。 3分2人工都上繳,我忍忍忍,盡量修補
有時覺得婚後好唏噓,未有小朋友那個女人自己唔識搵錢,洗咩睇啲男人養唔養,都是為了把最好照顧比小朋友

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 竹子晴 的帖子

好多BK jm 見老公負責供樓,就算老公收入好,
jm 都自願負擔其他家庭開支,
唔收佢家用。
我覺得香港女人真係好好,
可能係因為香港女人叻,
人工和老公不相伯仲,
甚至多過老公。
但我認為如果個男人有能力,
女人係應該收佢家用的,
男人為個家貢獻金錢或時間越多,
佢才會越珍惜個家,
如果佢投放得少,
甚至零成本,
試問免費或平價的東西,
有冇人會珍惜?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 yan12 的帖子

就算男人付出三分二人工,你都一定要有收入,
太平盛世就用來打扮投資,
有乜依郁就可以獨立,
唔需要揸頸就命,
不如你盡快搵份工啦。

別墅

yan12 發表於 18-10-29 11:02
回覆 竹子晴 的帖子

係咪第一次首先佢已經搞搞震左,然後你同佢搞先有陰道炎呀掉轉左講法同佢搞親有陰道炎 ...

我都係睇我個件仲有資源比我同個女吸下,
如果唔係我都走左,
但最少我個件唔會旭手。
因為旭手就走。

因為我一定以個女行先。

男爵府

回覆 soso1227 的帖子

我有返工嫁,隻佬放兩日假紅日假我有返兼職交低小朋友比佢。雖然佢就眼不離機咁湊囡,都冇法女人真係要靠自己,困住自己做ftm全個世界得老公同囡都係嘈交嘅導火線
平時佢比落我都有剩,全部儲起因為生完個囡經歷太多,一步一步睇穿呢個男人。唔係唔愛我同個囡,只係佢愛自己最多,唔一定要離婚,我亦冇任何支援

唔會再放咁多心機,佢鍾意冬天著短袖飲冰水廢事出聲佢話煩
日日煮飯煲湯要求佢食,似返個人,佢對我得一半好 我都會對佢一半好,唔洗傷神

首頁

尾頁

跳至