自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

一班初相識朋友,如唔定時搞聚會會好難維繫,仲要有最少有其中一位係喜歡做搞手,我有一班初相識朋友,其中一位喜歡做搞手,在群組都預早半個月約某日聚會,群組成員回覆呢個唔得嗰個唔得,搞手就改第二日又有人唔得,話原先嗰日得,令到搞手好難做,唔想搞,我都感覺好煩,最終都取消

珍珠宮

有心嘅就算有一半人都可以成團 ,今次呢半group, 下次嗰半group,有緣就見多啲,無緣就下次

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我朋友係整個表俾人揀日子,最多人揀既日子就搞,唔啱時間就下次見

禁止訪問

大宅

有心既點都就到, 冇心既日日都會話冇時間

子爵府

回覆樓主:

齊人無可能約到
最好一半話到就揀定,少過四個就取消
改來改去勁煩

洋房

大家庭的都難約啦,出幾個日子,最多人ok的就約那天,去不到的就等下次

水晶宮

我成日覺得做攪手的朋友很偉大,要好好珍惜。

FJmom    發表於 18-10-31 09:49

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

如人多好難齊人,當中有人出唔到黎咪下次出。

子爵府

我最怕個d明明個日未有野做,已讀不回或到前一日先講join ng join

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無約好耐!! 時間唔就咪唔見囉!!

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

排幾個日子出黎,各自喺自己得閒嘅日子後留名,揀最多人出席度嗰日。
要定到所有人都得閒幾乎冇可能,盞搞手心淡。
不過上面個方法都要搵多幾個人隔一兩日就問下進度,如果已讀不回嘅人多都好難搞。

侯爵府

Mnbvcxdsa 發表於 18-10-30 13:25
一班初相識朋友,如唔定時搞聚會會好難維繫,仲要有最少有其中一位係喜歡做搞手,我有一班初相識朋友,其中 ...

定2個日子,邊日多人揀邊日!

公爵府

Minnacat 發表於 18-10-31 00:15
定2個日子,邊日多人揀邊日!

same

公爵府

回覆樓主:

人多只預早2個星期約實唔得……想個個出席,我哋熟朋友至少預早1個月之前已約定,咁冇籍囗話黎唔到啦。除非佢唔想黎。

大宅

2018復活節勳章

Mnbvcxdsa 發表於 18-10-30 13:25
一班初相識朋友,如唔定時搞聚會會好難維繫,仲要有最少有其中一位係喜歡做搞手,我有一班初相識朋友,其中 ...

邊可以就到所有人丫, 所以我哋通常講2-3日, 邊日多人得就邊日, 出唔到就下次

首頁

尾頁

跳至