懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好,我剛剛發現懷孕5w4d , 今日去左瑪嘉烈登記左,最快產檢係17/12/2018 驗唐氏 , 不過我下星期五會去泰國旅行,返黎Book 左診所照超聲波。。
想知道下政府醫院其實總共會包照d 乜同檢查d 乜嫁?
最後,如果有6月預產期Group/瑪嘉烈Group 加埋我呀?Thankssss.

複式洋房

kathysosog 發表於 18-10-31 22:54
大家好,我剛剛發現懷孕5w4d , 今日去左瑪嘉烈登記左,最快產檢係17/12/2018 驗唐氏 , 不過我下星期五會去 ...

除了特殊情況,政府檢查只會在唐氏時見到BB,其餘產檢都係驗下尿、量下血壓、磅重、聽下Bb心跳、胸部檢查、㩒下肚⋯⋯等等。你在19-23週要在私家產檢照結構,如想搵啲出名啲嘅婦科醫生,喺有預產期嘅時候就要開始Book

複式洋房

Baby_Gena 發表於 18-10-31 23:58
除了特殊情況,政府檢查只會在唐氏時見到BB,其餘產檢都係驗下尿、量下血壓、磅重、聽下Bb心跳、胸部檢查 ...

咁如果自己起出邊check, 係check 結構 同t21 /nifty 仲有咩check?

複式洋房

kathysosog 發表於 18-11-1 19:19
咁如果自己起出邊check, 係check 結構 同t21 /nifty 仲有咩check?

我會每月都私家產檢一次,因為會知道Bb重量、頭圍、肚圍、胎水情況、胎盤位置等等,自己都安心啲。

複式洋房

Baby_Gena 發表於 18-11-1 20:57
我會每月都私家產檢一次,因為會知道Bb重量、頭圍、肚圍、胎水情況、胎盤位置等等,自己都安心啲。
...

明白晒✌(emoji)✌(emoji)吾該您

複式洋房

kathysosog 發表於 18-10-31 22:54
大家好,我剛剛發現懷孕5w4d , 今日去左瑪嘉烈登記左,最快產檢係17/12/2018 驗唐氏 , 不過我下星期五會去 ...

Queen Mary 有包照結構,不過一定要指定日期時間

洋房

回覆 kathysosog 的帖子

我排威爾斯,但包既檢查非常少。只係有得驗唐氏,跟住個期到出年4月先有得再睇。佢地話除左係孖胎,或者有問題既胎先會跟進,一般唔包超聲波。淨係叫你去健康院應該磅重,量血壓,驗小便等,所以都係要靠自己出面睇私家。

首頁

尾頁

跳至