美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我的磅重:142bls
高度:155cm

已婚,在職媽媽有一個囡囡,自己煮飯但係有時會出街食飯.未生前105-110bls,生完140bls之後一年內食葯減肥減到110bls,無食葯之後肥肉每年增長,係第5年已經到達125bls,揾咗營養師幫手成功減到108bls,維持咗大半年又肥番,直到現在大約相距7年時間內,又減又重又試的心路歷程已經好倦,好想今次係最後1次減肥,希望成功!

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 tklkarin 於 09-4-15 13:58 發表
我的磅重:142bls
高度:155cm

已婚,在職媽媽有一個囡囡,自己煮飯但係有時會出街食飯.未生前105-110bls,生完140bls之後一年內食葯減肥減到110bls,無食葯之後肥肉每年增長,係第5年已經到達125bls,揾咗營養師幫手 ...

你係咪平時食好多野呀, 點解減肥後已到 110 lbs 又肥番咁多 ? 我生完keep住至今8年都係100 lbs咋, 高度同你差唔多 !

洋房

work 唔work

大宅

原帖由 小師妹 於 09-4-15 14:13 發表

你係咪平時食好多野呀, 點解減肥後已到 110 lbs 又肥番咁多 ? 我生完keep住至今8年都係100 lbs咋, 高度同你差唔多 !

小師妹,

我平時食嘢正常,食量唔會過份,但係一定要食三餐,少半餐都會虛脫!已經check過哂幾隻荷爾蒙都無事,body check各樣非常正常,我還以為會超標tim!
我估計第一公司食飯應酬,唔食唔得!第二好多時俾老闆娘激到半死,又唔可串佢條氣唔上唔落,要飲啤酒或紅酒消壓,我都知e啲係借口,但係都忍唔住!

大宅

黑白點子,

我都唔知work唔work,還掂都食選擇大公司嚟試食囉!
今日食咗兩次,感覺好口渴,飲勁多水,但係都會肚餓!

早餐:腿蛋治(走牛油),凍奶茶(走甜少奶)
餐前食1包(4粒)
午餐:粟米魚柳意粉半盒
唔食唔得的食物:芒果蛋糕兩件
餐前食1包(4粒)
晚餐:火腩炆冬瓜,焗蜜汁雞扒+糙米白飯大半碗
生果:香梨一個

大宅

我的磅重:141bls

早餐:方包二片,凍脫脂奶紅茶

午餐:餐前食1包(4粒)冇帶返公司冇得食
飲薑茶代替(可令血液循環)
火腩炆冬瓜,焗蜜汁雞扒+糙米白飯半碗

晚餐:餐前食1包(4粒)
上湯莧菜,豉汁豆卜蒸肉片
+糙米飯大半碗

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

其實我覺得fancl的產品都係好mild, 單靠佢嚟減肥個效果唔明顯. 你有冇做運動呀? 如果冇, 你不如做下運動, 我一向都係靠慢跑keep fit架, 每日或隔日跑30-45mins, 慢慢跑唔會好辛苦, 時之以恒, 一個月內包你瘦, 跑完後個人重會好輕鬆舒暢.

大宅

原帖由 baby_jkk 於 09-4-17 10:36 發表
其實我覺得fancl的產品都係好mild, 單靠佢嚟減肥個效果唔明顯. 你有冇做運動呀? 如果冇, 你不如做下運動, 我一向都係靠慢跑keep fit架, 每日或隔日跑30-45mins, 慢慢跑唔會好辛苦, 時之以恒, 一個月內包你瘦, 跑 ...

係呀!我都覺得單靠佢係唔掂,所以我首先食一個星期嘜都唔做齋食佢睇吓點,跟住就做運動首一星期做15-30分鐘,每日或隔日加5分鐘一路升上去,我明白太急減肥只會浪費時間,因為之前浪費太多,現在我的心態係慢慢嚟,最低限度每一個月減到1磅,十二個月後就會減到12磅又唔會反彈,未唔錯囉!

大宅

我今日的磅重:142bls

午餐:餐前食1包(4粒)
上湯莧菜,豉汁豆卜蒸肉片
+糙米飯大半碗

下午食咗煎堆1/4個及小小燒肉
(因天后誕所以要食少少la!)

又係冬瓜火腩+白灼蝦
+糙米飯大半碗

生果:西瓜五片

大宅

我今日的磅重:143bls

食得太多嘢!增咗肥tim!mouth:

早餐:餐蛋麵一碗,凍奶茶(走甜少奶)

下午茶餐:餐前食1包(4粒)
打边爐

打完边爐無幾耐就好急要去大大.
(唔通d藥有用)

9:00晚餐:餐前食1包(4粒)
唔咁食咁多,只食西瓜la!

大宅

我今日的磅重:140bls

嘩!輕咗喎!

早餐:冇食(未醒)

午餐(2:20):餐前食1包(4粒)
豬扒飽1個+銀針粉1碗+凍奶

金針雲耳蒸雞+生菜+糙米飯1碗+
西洋菜湯一碗

生果:西瓜

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

回覆 # 的文章

初初都有D,口乾心跳加速都有少少,只限頭兩日之後冇嘞!
真係要唔好急,慢慢嚟每日就當食維他命咁!

禁止訪問

大宅

我今日的磅重:141bls
今日去咗兩次便便!

磅數就好似恒生指數咁有上有落都不出奇!

我會俾心機,本來今日係屋企焗身,因太倦了

冇做到!

金針雲耳蒸雞+生菜+糙米飯1/3碗

牛扒少少+番茄炒蛋+蒸鯇魚

生果:西瓜

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 tklkarin 於 09-4-18 22:03 發表
我今日的磅重:143bls

食得太多嘢!增咗肥tim!mouth:mouth:" />

早餐:餐蛋麵一碗,凍奶茶(走甜少奶)

下午茶餐:餐前食1包(4粒)
打边爐

打完边爐無幾耐就好急要去大大.
(唔通d藥有用)

9:00晚餐:餐前食 ...

我覺得你易肥, 因太夜吃晚飯。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

係呀!我係好易肥,曾經醫生話我太吸收所以好容易肥,試過2日重1磅,好厲害!

wawaliluk你都細心,其實個日的午餐遲咗食變咗晚餐食唔落,所以食生果當晚餐,距離訓覺時間有四小時!平時晚餐時間都係8:00左右,因返到屋企要買餸煮飯都需要時間,因磅重冇輕,今晚開始跑咗25分鐘.

牛扒少少+番茄炒蛋+糙米飯1碗
叉燒飯一碗

大宅

原帖由 小楷 於 09-4-20 22:47 發表

只頭兩日, 可以接受喎, 其實我諗緊買 fancl 定 dhc, fancl 出名 d, dhc 平 d!

我當初好似你咁考慮e兩隻牌子,點知有日係書局睇到一本書講台灣唔知咩博士研究一隻白腎豆係可以阻隔澱粉質同糖份又話日本都測試過係ok,我就上網查話台灣藝人參加試食的節目前食定fancl e隻,我就係香港fancl揾下,但係成份只見白蕓豆冇白腎豆,我唔理咁多買咗試下先!一定冇出面減肥葯咁勁!

大宅

磅數冇升到已經好開心呀?

早餐:沙爹牛麵+凍奶茶(少甜走糖)
魚蛋河+半碟通菜(走油)
碎牛豆腐+雞湯浸莧菜

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至