跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇mami知道边間montessori preschool 好D呀? 我諗住比佢開始適應吓学校's life and 同其他小朋友多Dinteractive.

洋房

你好呀, 我尋日已經報咗burnaby嘅montessori summer school同埋9月正式入讀, 報讀之前我已經去咗監堂, 都見到d小朋友好enjoy同埋好多嘢學緊...連針線都識得揸上手, 有版有眼...佢哋都好獨立, 一班有兩個老師, 20位學生...都算ok~
不過我就唔知道richmond邊間好啦...但係乜唔係間間都一樣咩???? sorry....
原帖由 Schaefer 於 09-4-15 14:33 發表
有冇mami知道边間montessori preschool 好D呀? 我諗住比佢開始適應吓学校's life and 同其他小朋友多Dinteractive.

複式洋房

我just found out 原來要至少2 1/2 先收 which is a government's rule. 差兩個月添,但係又唔想佢成日淨係同我玩咁悶.都係報Dprogram 可以for infant/toddler等佢学下野同玩吓.

複式洋房

回覆 # 的文章

where u live in richmond? so many montessori preschool in richmond, just see where u want...

複式洋房

We're living close to Cambie. I checked many preschools in Richmond already, the replies are the same, that they can only accept the child who is at least 2.5 in Sept, and 3 years old on Dec 31. And I just found out the following place in Richmond that provide lots of activaties for moms and kids,
http://www.richmondfamilyplace.ca/

複式洋房

既然仲差兩個月, 你可以打去同佢講可唔可以放係去WAITING LIST, 因為WAITING LIST都要等好耐~~
我囡囡4月開始返PRESCHOOL, 好好彩唔使WAITING LIST, 不過係COQUITLAM.. 但就唔係MONTESSORI~ 不過囡囡都返得好開心呀~~
好似尋日見到RICHMOND既STEVESON COMMUNITY CENTRE有PRESCHOOL報呀.. START FROM 2YRS, 不過聽講好多人排隊~ 你可以睇睇~~~
如果係FOR而家既, 我知道GYMBOREE有CLASS, 不過RICHMOND就無, VANCOUVER區有.. 你可以去GYMBOREE個SITE睇睇~~

以下呢個SITE有RICHMOND既PRESCHOOL同DAYCARE INFORMATION, 你可以睇睇~ 係GOOGLE SEARCH架, 我都係係呢度幫囡囡搵PRESCHOOL!!
http://www.canadachildcaredirectory.com/BC_Richmond.htm

原帖由 琳b豬 於 09-4-16 15:36 發表
你好呀, 我尋日已經報咗burnaby嘅montessori summer school同埋9月正式入讀, 報讀之前我已經去咗監堂, 都見到d小朋友好enjoy同埋好多嘢學緊...連針線都識得揸上手, 有版有眼...佢哋都好獨立, 一班有兩個老師 ...

你報BBY邊間呀????

洋房

MONTESSORI PRESCHOOL

我住COLLINGWOOD, JOYCE STATION 那兒, 我都搵MONTESSORI PRESCHOOL 給仔仔.

LITTLE CREATIONS MONTESSORI PRESCHOOL AND MONTESSORI RENFREW HEIGHTS PRESCHOOL 近我屋企, 有無媽媽知道那間好 ? 學費如何 ?

其實MONTESSORI 係未好好呢 ? 有無媽媽比意見 ?!

原帖由 琳b豬 於 09-4-16 15:36 發表
你好呀, 我尋日已經報咗burnaby嘅montessori summer school同埋9月正式入讀, 報讀之前我已經去咗監堂, 都見到d小朋友好enjoy同埋好多嘢學緊...連針線都識得揸上手, 有版有眼...佢哋都好獨立, 一班有兩個老師 ...

首頁

尾頁

跳至