親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位旅遊達人, 本人聖誕會去大阪/名古屋/高山/白川鄉, 請問是否用高山地區周遊券最好? 只有4段可用只定席, 請問以下行程可行嗎?可以給些意見嗎?
謝謝.

DEC 24 大阪

DEC 25 大阪

DEC 26 大阪->
名古屋(是否不可用高山地區周遊券? 坐新幹線?)

DEC 27 名古屋-> 高山 (指定席)

DEC 28 高山 ->白川鄉 (濃飛巴士
預約)-> 高山 (濃飛巴士
預約)-> 名古屋 (指定席)

琥珀宮

PPeggy 發表於 18-11-7 15:20
各位旅遊達人, 本人聖誕會去大阪/名古屋/高山/白川鄉, 請問是否用高山地區周遊券最好? 只有4段可用只定席, ...

用高山、北陸地區周遊券

我之前係順路行 : 大阪->金澤->白川鄉->高山->名古屋

大宅

回覆 木土土 的帖子

謝謝意見. 請問四程指定席, DEC 27 名古屋-> 高山 (指定席) 和 DEC 28 高山 ->白川鄉 (濃飛巴士
預約)-> 高山 (濃飛巴士
預約)-> 名古屋 (指定席) 有沒有方法在香港book 定先? 因為聖誕節, 有些擔心位子比較緊張.

wcpcelia    發表於 18-11-8 15:12

琥珀宮

PPeggy 發表於 18-11-8 14:53
回覆 木土土 的帖子

謝謝意見. 請問四程指定席, DEC 27 名古屋-> 高山 (指定席) 和 DEC 28 高山 ->白川鄉 ...

名古屋-> 高山,坐JR,多班次,應該早一日book都可以。worst唔坐指定席,早15min排隊上車都應有位坐

濃飛巴士,幾年前可以揾visa signature 幫忙用電話預約!

大宅

回覆 木土土 的帖子

請問是否在VISA 的網頁登記先, 再提供JR PASS 和行程便可以? 謝謝

琥珀宮

PPeggy 發表於 18-11-8 16:41
回覆 木土土 的帖子

請問是否在VISA 的網頁登記先, 再提供JR PASS 和行程便可以? 謝謝 ...

你想佢訂乜,就比資料佢,當年預定巴士不需用pass,唔知而家有無改

你先check咗巴士website ,睇下佢話點預定同要咩資料

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

去年年尾用了呢個方法留位,可以參考下。
https://maymay8730.pixnet.net/blog/post/275433673-%5B%E6%97%A5%E6%9C%AC%E2%9D%A4%E9%AB%98%E9%80%9F%E5%B7%B4%E5%A3%AB%5D%2A%E5%90%8D%E5%8F%A4%E5%B1%8B-%3C-%3D-%3E-%E9%AB%98%E5%B1%B1%2A%E5%B2%90%E9%98%9C%E5%B7%B4%E5%A3%AB%2A

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

大宅

回覆 他人 的帖子

謝謝各位的意見!

首頁

尾頁

跳至