意見反饋
義工

自由講場 今日: 2466|主題: 1005332

跳至
誰的責任?  

大宅

國民生產總值:1587

畀面勳章

不吐不快,我個女學跳舞嘅學校安排咗佢同幾個女孩子參加明天的公開比賽,過去整整10日每天放學跑太古,鯉魚門,坑口。。。(我哋住長沙灣)去練舞,晚晚放10點,放學唔去補習社,利用搭車時間做功課,辛苦唔緊要,阿女中意。明天比賽今日先俾到舞衣阿女試,一試就出事,因為唔啱著,跟住老師就話如果阿女件衫著唔落就要搵另外個女孩子代替佢,阿女邊走邊打電話俾我邊喊,我覺得有點不快,點解唔一早試咗舞衣先安排是否去練舞?唔比賽事少,打擊到阿女信心事大,佢好少咁比心機去練舞,第一次咁努力反而就令佢有咁不愉快嘅經歷!!!!

伯爵府

國民生產總值:17241

回覆樓主:

去大咗定細咗呀?用扣針扣下可唔可以?

大宅

畀面勳章

mmya 發表於 18-11-9 22:51
去大咗定細咗呀?用扣針扣下可唔可以?

細咗

水晶宮

國民生產總值:66985

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

個款式好特別咩, 着返普通嗰啲唔得咩, 有冇搞錯呀

總有離別的時候

珍珠宮

國民生產總值:30086

咁又真係太差

男爵府

國民生產總值:9649

2018勳章

肯定跳舞學校責任,除非你女突然暴肥,學校太過份,練咁耐冇得比賽,玩人咩!

APIGMA    發表於 18-11-11 08:11

大宅

畀面勳章

Chowying 發表於 18-11-9 22:54
個款式好特別咩, 着返普通嗰啲唔得咩, 有冇搞錯呀

阿女而家先搭緊地鐵返仲未見到咩款(emoji)

大宅

畀面勳章

catiou627 發表於 18-11-9 22:56
肯定跳舞學校責任,除非你女突然暴肥,學校太過份,練咁耐冇得比賽,玩人咩!
...

一直都肥,但個比賽半個月前決定,考完8級加呢排剛上中學反而個人瘦咗

公爵府

國民生產總值:28788

回覆樓主:

跳舞學校咁樣真係過份左, 應該要早少少比件衫試左先嘛

珍珠宮

國民生產總值:39372

開心吸收勳章

回覆樓主:

跳舞學校無其他衫代替? 如果因為咁樣無得比賽一定好傷心難過。

大宅

畀面勳章

youhello507 發表於 18-11-9 22:55
咁又真係太差

我個女好唔開心(emoji)

珍珠宮

國民生產總值:45523

2018勳章

回覆樓主:

為件衫而換人? 果個人有冇一齊練? 個學生練咗咁多日, 老師如因為件衫換人, 家長應即停止幚趁兼張揚件事, 令其他想學跳舞的小朋友的家長都知道呢間學校可以無視自己的過失, 更加唔重視小朋友的努力付出。

侯爵府

國民生產總值:21717

回覆樓主:

女攞緊件衫返屋企? 快諗諗方法整啱件衫先,女而家咁唔開心,你太顧慮責任問題會令佢更大壓力,盡力搵搵解決辦法先

珍珠宮

國民生產總值:33696

學校係咪訂錯左衫碼呀

阿女咁努力練,為左件衫而搵個未練過嘅上場,玩咩

水晶宮

國民生產總值:55841

2018復活節勳章 2018勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

CY826 發表於 18-11-9 22:50
不吐不快,我個女學跳舞嘅學校安排咗佢同幾個女孩子參加明天的公開比賽,過去整整10日每天放學跑太古,鯉魚 ...

安撫左女女先。

係有錯失,如果話要追究責任,當然係學校。
但,係咪真係要去追究,追究的後果,又是什麼?是否女女要轉舞蹈學校?離開一齊玩開既老師、同學?咁會否對佢學舞影響更大呢?

我覺得可以先等女女返黎,睇下件衫,研究下仲有冇解決方法?
未必打擊佢信心,但會令佢唔開心、失望是一定的,和佢一齊面對、解決吧。

大宅

國民生產總值:3973

回覆樓主:

會唔會當中有誤會, 又或其他嘢。

好難令人信服小朋友跳舞比賽, 辛苦練好後, 比賽前1日, 竟然因為件衫過細, 就話要換人。

想知替換嘅人有無一齊練果隻舞, 點解佢會識跳, 可以隨時換佢入嚟跳?有無詳細多d嘅資料?

衫緊要過人?

子爵府

國民生產總值:13873

2018勳章

其實學校一早打算換人。
我唔信一夜之後可以找到人代,除非一早內定好。

男爵府

國民生產總值:5108

回覆樓主:

肯肯定定跳舞學校的錯。我相信比賽衫已經收左幾日貨,比賽前先派比學生。
我係你,個女日練夜練咁辛苦為咩,我一定會鬧爆間學校,叫學校死返掂去。

伯爵府

國民生產總值:18237

好媽媽勳章

回覆樓主:

間跳舞學校太差,比著我唔會再join

大宅

畀面勳章

colormama 發表於 18-11-9 23:07
會唔會當中有誤會, 又或其他嘢。

好難令人信服小朋友跳舞比賽, 辛苦練好後, 比賽前1日, 竟然因為件衫過細, ...

真係因為件衫著唔到,頂替佢嘅係一位師姐,應該識跳掛

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.