跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

都唔知做咩,呢排個囡唔肯瞓低換尿片,攪到要買學習褲著

男爵府

環保接龍勳章

me 2....so I need to change the 尿片 with my maid. maybe bb think that you will leave him/her alone....

子爵府

換片宜家成為左打仗.....我都煩緊使唔使幫佢換晒全部做學習褲!

複式洋房

係啊...我個囡都係咁樣...已經好耐都係咁啦..換片真係

大宅

比d玩具or其他野比佢地拎住..咁就換到架啦!
我們這一家

男爵府

我個仔都係要拿住玩具, 尤其係大人皂玩具先得。

原帖由 Ruka_shan 於 09-4-16 17:13 發表
比d玩具or其他野比佢地拎住..咁就換到架啦!

大宅

我都係俾玩具佢擰, 但2/3 次後就要換新款(會厭)先得

複式洋房

回覆 # 的文章

一樣呀. 耍玩具已經唔係好得啦.
最怕佢poo有時都要爬係到清潔.(爬係到都係要玩具)

有無邊隻學習褲可訓覺用唔漏濕呢?

珍珠宮

我個仔都係咁呀, 要比野佢渣住, 最怕佢柯大果時, 四圍郁, 搞到成腳都係

洋房

哈哈...我bb都喺要隻手揸住嘢先可以乖乖換片,點都好過以前一舊飯吖

大宅

原帖由 eason_h 於 09-4-16 23:13 發表
一樣呀. 耍玩具已經唔係好得啦.
最怕佢poo有時都要爬係到清潔.(爬係到都係要玩具)

有無邊隻學習褲可訓覺用唔漏濕呢?

換尿片時, 比本膠書佢拎住睇 , 我B依家都仲可以 , 至於POO 我每朝早飲奶後兜佢痾 , , 佢仲會同我一齊 "伍伍...."聲 , 佢好快完成

訓覺我B著妮X學習褲 L碼

男爵府

我如果向張床同小肥仔換片, 佢都會爬黎爬去..

不過將佢放向地下..佢就唔敢郁喇, 佢好鬼蠢..平訓向地方唔敢轉身, 淨係楚楚可憐咁望住我叫我抱起佢...唔知係咪因為唔慣呢

複式洋房

我都係次次比D野佢揸住, 如大大要比新野佢。。。唔係佢唔專注D玩具就會爬走左, 我都係在七個月大時換了學習褲, 晚上都無漏尿, 好好用,我用健力巾, 吉X島特價買了好多。。。。仲用緊M碼, $69/包, 好彩大比係唔窄。。。加油各位媽媽!

大宅

我個女五個月時已唔肯專心比我換片啦~~的確用玩具引佢注意係可以改善到呢個情況~~
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我試過俾任何嘢都無用,每次將她抱起準備放低嘅動作,已經喊到拆天,有時唯有睇佢心情

別墅

比d野bb law住啦... 可以試下用d空瓶入d豆落去, d bb好鐘意shake shake時d聲, 都頂得到換完片既~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

換片時我係比個藥膏樽個女拎住, 換完片就要拎番走, 俾佢感覺呢 D "玩具"好難"擁有", 一到手要玩番夠本, 所以每次換片都順利唔駛同佢打仗.
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

別墅

原帖由 sze0203 於 09-4-20 12:16 發表
我個女五個月時已唔肯專心比我換片啦~~的確用玩具引佢注意係可以改善到呢個情況~~

Me too,六個月換片已成為左打仗,的確用玩具引佢注意係可以改善到呢個情況...但有時佢都係爬左起身...唯有睇佢心情

首頁

尾頁

跳至